Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επιτυχημένη συμμετοχή του Athens Convention Bureau στην IMEX 2009

Έκθεση ICCA: Η Αθήνα 15η θέση με 72 συνέδρια το 2008 (από 25η το 2007)

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Ιούνιος 2009, 00:00

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τη θέση της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και με αποτελέσματα<...>

που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau- ACB) στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX 2009, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26-28 Μαΐου 2009 στην Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, τα στελέχη του ACB, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης, πραγματοποίησαν περισσότερες από 55 προγραμματισμένες και έκτακτες συναντήσεις με hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες, εκπροσώπους διεθνών Associations, οργανωτών συνεδρίων, εταιρειών οργάνωσης εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων από περισσότερες από 35 χώρες στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και στην Αυστραλία.

Βασική διαπίστωση από τις συναντήσεις αυτές είναι ότι το ενδιαφέρον για την Αθήνα ως προορισμού διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων για την επόμενη πενταετία παραμένει έντονο, παρά τη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα περίοδο. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι επισκέπτες χαρακτήρισαν ως «παράγοντα καθοριστικής σημασίας» την παρουσία του ACB εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και για το υλικό και τις πληροφορίες που τους δόθηκαν για την Αθήνα, τις υποδομές της και το συνεδριακό προϊόν της πόλης.

Η παρουσία του ACB ενισχύθηκε και από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ετήσιας έκθεσης του International Congress and Convention Association (ICCA) για τη διεθνή αγορά συνεδρίων και την παγκόσμια κατάταξη των συνεδριακών προορισμών για το 2008.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Αθήνα εμφάνισε μία από τις θεαματικότερες ανόδους μεταξύ όλων των προορισμών σε επίπεδο πόλεων, καταλαμβάνοντας την 15η θέση με 72 συνέδρια (από 25η με 54 συνέδρια το 2007) μαζί με την Κωνσταντινούπολη (ήταν 19η το 2007). Η βελτίωση αυτή της θέσης της Αθήνας εκτιμάται ότι ευνόησε γενικότερα και τη θέση της Ελλάδας, η οποία εισήλθε πλέον στους είκοσι μεγαλύτερους συνεδριακούς προορισμούς το 2008, καταλαμβάνοντας την 19η  θέση με 123 συνέδρια, από την 21η που κατείχε το 2007.

Τέλος, στη φετινή IMEX, από την πλευρά του ACB δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έναρξη λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, εξέλιξη που, ήδη, συγκεντρώνει σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον.

Η φετινή IMEX συγκέντρωσε 3.500 εκθέτες από 157 χώρες και προσέλκυσε συνολικά περίπου 3.700 hosted buyers και 5.000 επισκέπτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top