Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συμφωνία της Emirates για δύο νέα Α330-200

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Μάρτιος 2001, 00:00

Τη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία που έχει γίνει ποτέ, με διαδικασία operating leasing 10ετούς διαρκείας, ολοκλήρωσε<...> πρόσφατα ο αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates Airlines<.>

για την απόκτηση δύο από τα πλέον σύγχρονα και μεγάλα αεροσκάφη που κυκλοφορούν σήμερα, τύπου Α330-200.

Η συμφωνία ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων σε ισοτιμία στερλινών αφορά την απόκτηση του 14ου και του 15ου από τα 21 συνολικά αεροσκάφη τύπου Airbus 330-200 που έχει παραγγείλει η εταιρία με κινητήρες τύπου Rolls Royce Trend. Το πρώτο από τα δύο αεροσκάφη (το 14ο κατά σειρά) παραλήφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και το δεύτερο (15ο) τον Μάρτιο.

Η δομή της συμφωνίας διευθετήθηκε από την Badcock and Brown and Singapore Aircraft Leasing Enterprise, ενώ το αρμόδιο παράρτημα της Halifax plc λειτούργησε ως επενδυτής. Ο επικεφαλής του διακανονισμού του χρέους και ο ασφαλιστής ήταν η τράπεζα Bankgesellschaft Berlin AG, ενώ αναμίχθηκαν και άλλες ηγέτιδες τράπεζες όπως οι Standard Chartered Bank, Lombard Bank (τμήμα της Royal Bank της Σκοτίας) Arab Bank κα.

Ο τόκος επί του χρέους για τα δύο αεροσκάφη θα τρέχει κατά μέσο όρο σε ποσοστό 0,60% πάνω από το επιτόκιο Libor σε στερλίνες. "Η συμφωνία με τον διακεκριμένο όμιλο τραπεζών είναι μια γνήσια διάκριση για την Emirates και καταδεικνύει τη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η εταιρία στη διεθνή αγορά" σχολιάζει ο Chief Director Finance, IT and Services της

Emirates<.>

κ. Dermot Mannion και προσθέτει: "Τα κέρδη του ομίλου εταιριών Emirates ανήλθαν το προηγούμενο οικονομικό έτος (1999-2000) σε 447 εκατομμύρια Dhs (1 Dhs = 102δρχ) ενώ για φέτος αναμένεται η ίδια κερδοφορία παρά την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Στόχος της Emirates είναι να γίνει ο κυρίαρχος διεθνής αερομεταφορέας που θα ενώσει την Ασία με την Ευρώπη και την Νότια Αμερική".

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία, εκτός από τα 21 αεροσκάφη Α330-200, έχει ακόμα παραγγείλει 7 αεροσκάφη τύπου Β777-300 και 6 μακρών αποστάσεων αεροσκάφη τύπου Α340-500. Επιπλέον εκκρεμεί option για άλλα 3 Α330-200 και 10 Α340-500. Επίσης είναι η πρώτη εταιρία που υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση των μεγαλύτερων στον κόσμο αεροσκαφών τύπου Α380 το πρώτο από τα οποία θα παραλάβει το 2006.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top