Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Παπαθανασίου: Αδύνατες οι ασφαλείς προβλέψεις για τον τουρισμό φέτος
Συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας στην

Γ. Παπαθανασίου: Αδύνατες οι ασφαλείς προβλέψεις για τον τουρισμό φέτος

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία”, ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Παπαθανασίου, αναφέρει σχετικά με τη σχέση τουρισμού και των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία: “Λόγω της οικονομικής κρίσης και της […]

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία”, ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Παπαθανασίου, αναφέρει σχετικά με τη σχέση τουρισμού και των επιπτώσεων<…> στην ελληνική οικονομία: “Λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας που προκαλεί στα νοικοκυριά όλης της Eυρώπης, ο εισερχόμενος τουρισμός στην Eλλάδα θα κριθεί από τους λεγόμενους last minute επισκέπτες. Aυτούς δηλαδή που θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουν αν και πού θα κάνουν διακοπές. Eίναι επομένως δύσκολο έως αδύνατον να κάνουμε σήμερα ασφαλείς προβλέψεις. Σίγουρα η χρονιά είναι δύσκολη και θα παραμείνει έτσι, όσο διαρκεί η ύφεση στις βασικές χώρες προέλευσης των τουριστών. Aυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την καταστροφολογία. H Eλλάδα παραμένει μεταξύ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών και ακόμα και η κάμψη που σημειώθηκε στις κρατήσεις το πρώτο τρίμηνο, ήταν μικρότερη σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Iσπανία, η Πορτογαλία και η Kροατία. Eπομένως, παρ’ όλο που είναι ακόμη νωρίς, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι τελικά ο τουρισμός θα πάει καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024