Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση πολιτικής ηγεσίας ΥΕΝΑΝΠ με εκπροσώπους ναυτεργατικών σωματείων και εργαζομένων στη κοινοπραξία GA FERRIES

Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας ΥΕΝΑΝΠ με εκπροσώπους ναυτεργατικών σωματείων και εργαζομένων στη κοινοπραξία GA FERRIES

Μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝΑΝΠ με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και εργαζομένων στην κοινοπραξία GA FERRIES, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου […]

Μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝΑΝΠ με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, των σωματείων<...> ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και εργαζομένων στην κοινοπραξία GA FERRIES, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. <>bΑναστάσης Παπαληγούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη προτεραιότητα για το ΥΕΝΑΝΠ να διασφαλίσει την αμοιβή των εργαζομένων στα πλοία και τα δεδουλευμένα τους. Όπως βέβαια μεγάλη προτεραιότητα είναι και να διασφαλιστεί και η συγκοινωνία με τα νησιά ώστε να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή μας. Υπήρξαν πράγματι προβλήματα με την μη πληρωμή των μισθών κάποιων συγκεκριμένων εταιρειών και σήμερα με παρέμβαση του Υπουργείου νομίζω ότι υπήρξε ένα καλό αποτέλεσμα. Ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο προοιωνίζεται και ένα καλοκαίρι καταρχήν ειρηνικό. Με την παρέμβαση του Υπουργείου διασφαλίστηκε ότι θα πληρωθούν οι ναυτικοί μας και ξεπερνιέται έτσι μια αιτία γενικότερης αναταραχής στην ακτοπλοΐα μας. Είναι πολύ θετικό αυτό που σήμερα συνέβη και το χαιρετίζει το Υπουργείο με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Έγινε κάποιος διακανονισμός που ήθελε κάποιο χρόνο για να ωριμάσει δεδομένου ότι αναγκαίος να συμπράξει σε αυτό το διακανονισμό δεν ήταν μόνο το Υπουργείο, δεν ήταν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και αυτοί οι οποίοι χρωστούσαν τα χρήματα στους εργαζομένους. Έχουμε την ικανοποίηση ότι η παρέμβαση μας απέδωσε».

Εξάλλου ο ΥΦΕΝΑΝΠ κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα της ναυτοσύνης και της ναυτιλίας στηρίζεται στο κεφάλαιο που είναι οι εργαζόμενοι ναυτεργάτες και οι Αξιωματικοί της γέφυρας και της μηχανής με κοινές προσπάθειες του Υπουργείου, της ΠΝΟ, της Ένωσης Πλοιάρχων, της ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, και όλων των σωματείων που ανήκουν στην ΠΝΟ και με τη σύμπραξη της εταιρείας της κοινοπραξίας GA FERRIES καταφέραμε να βρεθεί μια λύση για τις 500 οικογένειες των ναυτικών αλλά και για τους χιλιάδες νησιώτες που εξυπηρετούνται από τα πλοία αυτά. Δηλώσαμε πριν από αρκετούς μήνες ότι δεν θα λυθεί κάβος αν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα παράδειγμα για το τι θα ισχύσει και αύριο. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων αποτελεί ιερό δικαίωμα και μπροστά σε αυτό δεν μπαίνει κανένα συμφέρον. Αξίζουν συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους τους εργαζόμενους των πλοίων της GA FERRIES οι οποίοι υπέμεναν επί τόσο καιρό αυτή την ταλαιπωρία. Εύχομαι από αύριο με την πληρωμή των δεδουλευμένων να ξεκινήσουν τα βαπόρια να εξυπηρετούν τους νησιώτες μας, να εξυπηρετούν τον ελληνικό τουρισμό και να υπηρετούν την εμπορική ναυτιλία».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024