Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Και συζήτηση με θέμα για τη σημασία των μουσείων στην ανάπτυξη του τουρισμού

Εορτασμοί για την Ανδρο στο Saint George Lycabettus

Τατιάνα Ρόκου - 18 June 2009, 00:00

Φέτος γιορτάζονται τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, που βρίσκεται στη Χώρα της Aνδρου και<...>

στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Ιδρυτές του είναι ο Μάριος και η Ειρήνη Βασιλοπούλου. Κάθε χρόνο στο Μουσείο διοργανώνονται εικαστικές εκδηλώσεις και διεθνή συνέδρια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Αθήνα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στο “αδελφό” ξενοδοχείο Saint George Lycabettus. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα “Η σημασία των μουσείων στην ανάπτυξη του τουρισμού” και με ομιλητές τους: Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο (τ. πρόεδρο Ακαδημίας Αθηνών), Κωνσταντίνο Σβωλόπουλο (ακαδημαϊκό) και Ντόρα Ρογκάν-Ηλιοπούλου (ιστορικό της Τέχνης - τεχνοκριτικό).

Ακολούθησε δεξίωση με παραδοσιακές ανδριώτικες γεύσεις, ενώ παράλληλα έγινε αντιπροσωπευτική παρουσίαση των φωτογραφιών με θέμα “Στιγμιότυπα φωτός της Aνδρου από πέντε δημοσιογράφους - σύγχρονους περιηγητές” (Γιάννη Ντρενογιάννη, Βάλυ Βαϊμάκη, Νίκο Μαστροπαύλο, Ιωάννα Παραβάλου και Σίσσυ Νίκα). Τα έσοδα από την πώληση των έργων διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα Τουρισμός-Πολιτισμός, με σκοπό την προβολή του νησιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την ανάδειξή του σε γαστρονομικό προορισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top