Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ ΔΑΑ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Airport Carbon Accreditation
Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Aνθρακα

Ο ΔΑΑ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Airport Carbon Accreditation

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε τη δέσμευσή του απέναντι στο νέο εθελοντικό πρόγραμμα διαχείρισης και μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που παρουσίασε το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης στο πλαίσιο […]

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε τη δέσμευσή του απέναντι στο νέο εθελοντικό πρόγραμμα διαχείρισης και μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που<...> παρουσίασε το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης στο πλαίσιο του 19ου Ετήσιου Συνεδρίου του (Μάντσεστερ, 15-16 Ιουνίου). Ήδη με την έναρξή του, το πρόγραμμα εξασφάλισε τη συμμετοχή 30 ακόμη ευρωπαϊκών αεροδρομίων, που, μαζί με το αεροδρόμιο της Αθήνας το οποίο αποτέλεσε έναν από τους βασικούς συντελεστές του προγράμματος, έθεσαν ως στόχο την καταγραφή και μείωση των εκπομπών CO2 στις εγκαταστάσεις τους.

Το πρόγραμμα προβλέπει 4 επίπεδα πιστοποίησης:
1. Χαρτογράφηση Εκπομπών CO2 – 2. Μείωση Εκπομπών CO2 – 3. Βέλτιστη Διαχείριση Εκπομπών CO2 – 4. Ουδέτερο Ισοζύγιο Aνθρακα

Την πρόοδο των αεροδρομίων προς τα 4 αυτά στάδια θα παρακολουθεί η κορυφαία εταιρεία συμβούλων σε θέματα κλιματικής αλλαγής και εκπομπών CO2, WSP Environmental, υπό την επίβλεψη ανεξάρτητου οργάνου με την εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC), του EUROCONTROL και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Γιάννης Παράσχης, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης και γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: “Με την έναρξη του προγράμματος μείωσης των εκπομπών CO2 στα αεροδρόμια, περνάμε από τη δέσμευση στη δράση. Το Airport Carbon Accreditation είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, με γερές επιστημονικές και θεσμικές βάσεις. Το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε μια τέτοια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία εν μέσω των δυσμενέστερων συνθηκών που βίωσε ποτέ ο κλάδος, αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρωτοστάτησε στη σύλληψη και στο σχεδιασμό του προγράμματος και συμμετέχει ενεργά από την έναρξή του, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας απέναντι στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας υλοποιούμε ειδικό εταιρικό σχέδιο με 10 συγκεκριμένες δράσεις για την κλιματική αλλαγή ήδη από το 2008, σε μία συστηματική προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία μας”.

Από την πλευρά του, ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης, δήλωσε: “Τα 31 ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ήδη δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αντιπροσωπεύουν το 26% της ευρωπαϊκής επιβατικής κίνησης, γεγονός που αποτελεί ένα πολύ καλό ξεκίνημα. H έναρξη του προγράμματος αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης τα τελευταία 2 χρόνια και αντανακλά τη συλλογική συμμετοχή και συμβολή της ευρωπαϊκής αεροδρομιακής κοινότητας στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής. Τα αεροδρόμια της Ευρώπης ενώνουν την προσπάθειά τους με τις πρωτοβουλίες των αεροπορικών εταιρειών και άλλων φορέων του κλάδου”.

Τα 31 ευρωπαϊκά αεροδρόμια που υπέγραψαν ήδη τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation:
– Aéroports de Paris (αεροδρόμια Paris-Charles de Gaulle, Paris-Orly) / Γαλλία
– Amsterdam Airport Schiphol / Ολλανδία
– Αthens Ιnternational Αirport – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών / Ελλάδα
– Avinor (αεροδρόμια Oslo, Trondheim/Værnes και Ålesund/Vigra) / Νορβηγία
– Dublin Airport Authority (αεροδρόμια Dublin, Cork and Shannon) / Ιρλανδία
– Dubrovnik Airport / Κροατία
– Fraport (Frankfurt Airport) / Γερμανία
– LFV (αεροδρόμια Göteborg, Landvetter, Kiruna, Luleå, Malmö, Ronneby, Stockholm-Arlanda, Stockholm-Bromma, Umeå, Visby και Åre Östersund) / Σουηδία
– Manchester Airport Group (αεροδρόμια Manchester, East Midlands, Bournemouth και Humberside) / Ηνωμένο Βασίλειο
– SEA Milan Airports (αεροδρόμια Milan Malpensa και Milan Linate) / Ιταλία
– TAV (αεροδρόμια Istanbul Atatürk International, Ankara Esenboğa International και İzmir Adnan Menderes International) / Τουρκία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024