Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑσκηση πυρασφάλειας από το Aqua Sol Sun Palace
Στη Ρόδο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Δήμο Καλλιθέας

Ασκηση πυρασφάλειας από το Aqua Sol Sun Palace

Το ξενοδοχείο Aqua Sol Sun Palace στο Φαληράκι της Ρόδου, μέλος του συγκροτήματος της κυπριακής εταιρείας Aqua Sol Hotels Public Company Ltd, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και […]

Το ξενοδοχείο Aqua Sol Sun Palace στο Φαληράκι της Ρόδου, μέλος του συγκροτήματος της κυπριακής εταιρείας Aqua Sol Hotels Public Company Ltd, σε συνεργασία με<...> την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας, πραγματοποίησε άσκηση πυρασφάλειας περιλαμβάνοντας εκκένωση, κατάσβεση πυρκαγιάς και διάσωση ατόμων σε κίνδυνο. Η άσκηση έλαβε μέρος την Παρασκευή 19/06/2009 στις 10:30 π.μ. Η άσκηση αυτή έλαβε μέρος στα πλαίσια της ετοιμότητας του ξενοδοχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση πυρκαγιάς σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Η
άσκηση περιείχε δύο σενάρια όπου υπήρχε εκδήλωση πυρκαγιάς σε δύο σημεία του ξενοδοχείου. Το πρώτο περιλάμβανε εύρεση και διάσωση 2 εγκλωβισμένων ατόμων στο υπόγειο του ξενοδοχείου, μηχανοστάσιο και λινοθήκη και την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο δεύτερο σενάριο ένοικος του ξενοδοχείου είχε εγκλωβιστεί στο μπαλκόνι του δωματίου του και έχρηζε διάσωσης. Πραγματοποιήθηκε κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς έγιναν τα εξής
– Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει
– Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο από το προσωπικό
– Κλήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες(Αστυνομία, Κλινική Euromedica, Δήμος Καλλιθέας).

Συμμετέχοντες:
– Ξενοδοχείο Aqua Sol Sun Palace
– Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου
– Δήμος Καλιθέας
– Ιδιωτική Κλινική Euromedica Ρόδου
– Αστυνομικός Σταθμός Φαληρακίου

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία, το ξενοδοχείο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έσπευσε άμεσα στο συμβάν πραγματοποίησε διάσωση και κατάσβεση πυρκαγιάς. Με την άσκηση αυτή η Π.Υ. Ρόδου έδειξε την ετοιμότητα της στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών όπου και αντιμετώπισε με πλήρη επιτυχία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024