Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ παραλία Θεσσαλονίκης αλλάζει εικόνα
Οκτώ νέα θεματικά πάρκα, μήκους 2,5 χλμ.

Η παραλία Θεσσαλονίκης αλλάζει εικόνα

Αλλάζει πλήρως εμφάνιση το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης με τους σχεδιασμούς της διοίκησης του κεντρικού δήμου. Μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων θεματικών πάρκων (Μουσικής, Νερού, Μνήμης, Ρόδων και Ήχου) […]

Αλλάζει πλήρως εμφάνιση το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης με τους σχεδιασμούς της διοίκησης του κεντρικού δήμου.<...> Μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων θεματικών πάρκων (Μουσικής, Νερού, Μνήμης, Ρόδων και Ήχου) ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τα επόμενα οχτώ πάρκα, στο τμήμα από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο μέχρι και το Βασιλικό Θέατρο.

Τα οκτώ νέα θεματικά πάρκα, μήκους 2,5 χλμ., σύμφωνα με τη μελέτη, θα είναι: του Αλεξάνδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Aμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

Ως προς το περιεχόμενο της μελέτης, αυτή περιλαμβάνει τη διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων, ξύλινα και δάπεδα σκυροδέματος, πρασίνου και νερού, κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, τη δημιουργία αλέας όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Μεταξύ άλλων, στον Κήπο του Αλέξανδρου προτείνεται η ενοποίηση των τριών πάρκων που τον αποτελούν, με ανοιχτές επιφάνειες πρασίνου. Κυρίαρχο θα είναι το υγρό στοιχείο, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστούν χαμηλοί πίδακες νερού. Στον Κήπο των Γλυπτών θα φιλοξενούνται μοντέρνα γλυπτά μεγάλου μεγέθους, ενώ θα κατασκευαστεί μια μεγάλη επιφάνεια νερού, με ειδικό νυχτερινό φωτισμό. Στον Κήπο της Μεσογείου θα υπάρχουν εσπεριδοειδή και αρωματικά φυτά του μεσογειακού τοπίου και το πάρκο θα αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο αναψυχής και περιπάτου, ενώ ο Κήπος των Εποχών θα είναι σπαρμένος με αγριολούλουδα και φυσική βλάστηση του ελληνικού τοπίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης της νέας παραλίας ανέρχεται σε 36,5 εκατ. ευρώ. Η έγκριση της μελέτης του έργου ανάπλασης της νέας παραλίας και η απαιτούμενη πίστωση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024