Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οκτώ νέα θεματικά πάρκα, μήκους 2,5 χλμ.

Η παραλία Θεσσαλονίκης αλλάζει εικόνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιούνιος 2009, 00:00

Αλλάζει πλήρως εμφάνιση το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης με τους σχεδιασμούς της διοίκησης του κεντρικού δήμου.<...>

Μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων θεματικών πάρκων (Μουσικής, Νερού, Μνήμης, Ρόδων και Ήχου) ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τα επόμενα οχτώ πάρκα, στο τμήμα από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο μέχρι και το Βασιλικό Θέατρο.

Τα οκτώ νέα θεματικά πάρκα, μήκους 2,5 χλμ., σύμφωνα με τη μελέτη, θα είναι: του Αλεξάνδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Aμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

Ως προς το περιεχόμενο της μελέτης, αυτή περιλαμβάνει τη διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων, ξύλινα και δάπεδα σκυροδέματος, πρασίνου και νερού, κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, τη δημιουργία αλέας όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Μεταξύ άλλων, στον Κήπο του Αλέξανδρου προτείνεται η ενοποίηση των τριών πάρκων που τον αποτελούν, με ανοιχτές επιφάνειες πρασίνου. Κυρίαρχο θα είναι το υγρό στοιχείο, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστούν χαμηλοί πίδακες νερού. Στον Κήπο των Γλυπτών θα φιλοξενούνται μοντέρνα γλυπτά μεγάλου μεγέθους, ενώ θα κατασκευαστεί μια μεγάλη επιφάνεια νερού, με ειδικό νυχτερινό φωτισμό. Στον Κήπο της Μεσογείου θα υπάρχουν εσπεριδοειδή και αρωματικά φυτά του μεσογειακού τοπίου και το πάρκο θα αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο αναψυχής και περιπάτου, ενώ ο Κήπος των Εποχών θα είναι σπαρμένος με αγριολούλουδα και φυσική βλάστηση του ελληνικού τοπίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης της νέας παραλίας ανέρχεται σε 36,5 εκατ. ευρώ. Η έγκριση της μελέτης του έργου ανάπλασης της νέας παραλίας και η απαιτούμενη πίστωση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top