Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Όλυμπος στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ψηφοφορία για τα 7 Νέα Θαύματα της Φύσης
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας

Ο Όλυμπος στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ψηφοφορία για τα 7 Νέα Θαύματα της Φύσης

Εντείνεται η καμπάνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ολύμπου για τα νέα επτά θαύματα της φύσης. Ο Όλυμπος, που αποτελεί και τη μόνη ελληνική υποψηφιότητα, […]

Εντείνεται η καμπάνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ολύμπου για<...> τα νέα επτά θαύματα της φύσης. Ο Όλυμπος, που αποτελεί και τη μόνη ελληνική υποψηφιότητα, κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ψηφοφορία, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, που είναι και ο επίσημος φορέας υποστήριξης της υποψηφιότητας.

“Αισιοδοξώ ότι θα περάσουμε και στην τρίτη φάση, πετυχαίνοντας τον έναν και μοναδικό στόχο μας, να προβάλλουμε τον Όλυμπο, το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης, που αποτελεί έναν από τους τρεις πολιτιστικούς πόλους της Ελλάδος, μαζί με την Ακρόπολη και την Ολυμπία”, τονίζει ο νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου.

Στον διαγωνισμό έχουν ενεργοποιηθεί πολυάριθμοι φορείς, με πρωτοπόρα τη νεολαία που αποτελεί την κύρια ομάδα χρήσης του διαδικτύου, αλλά και οι πρεσβείες της Ελλάδας και οι υπηρεσίες τουρισμού ανά τον κόσμο, τουριστικοί φορείς, οι ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί φορείς και μαθητές, καθώς και οι ομογενείς στο εξωτερικό. Επιπλέον, για την υποστήριξη του Ολύμπου στον διαγωνισμό έχει ενεργοποιηθεί και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ την υποψηφιότητα του Ολύμπου στηρίζει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Ολύμπου με το ιερό βουνό των Κινέζων Τάι, και των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με την κινεζική επαρχία Σαντόγκ υπάρχει ένθερμη υποστήριξη του Ολύμπου από τους Κινέζους πολίτες.

Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Πιερίας βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, διανέμοντας πληροφοριακό υλικό στους πολίτες και είναι στη διάθεση του καθενός να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας στον διαγωνισμό.

Αυτή τη στιγμή ο Όλυμπος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην κατηγορία “Βουνά και Ηφαίστεια”. Στη 2η φάση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των Νέων 7 Θαυμάτων της Φύσης εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα κατάταξης των υποψηφιοτήτων. Οι 261 υποψηφιότητες έχουν χωριστεί σε 7 ομάδες. Ο Όλυμπος είναι στην τρίτη ομάδα (Group C: Mountains, Volcanoes (Βουνά και Ηφαίστεια).

Στόχος είναι στις 7 Ιουλίου ο Όλυμπος να είναι στις πρώτες 11 θέσεις αυτής της ομάδας. Η Νομαρχία Πιερίας προτρέπει όλους να συνεχίσουν να ψηφίζουν στο: http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:278.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024