Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΤο Porto Carras Grand Resort με τρεις Γαλάζιες Σημαίες
Οι ακτές Μελίτων, Σιθωνία και Κόχη

Το Porto Carras Grand Resort με τρεις Γαλάζιες Σημαίες

Για 16η συνεχή χρονιά βραβεύθηκαν με τρεις γαλάζιες σημαίες οι ακτές Μελίτων, Σιθωνία και Κόχη του Porto Carras, αλλά και η Μαρίνα του Porto Carras. Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές […]

Για 16η συνεχή χρονιά βραβεύθηκαν με τρεις γαλάζιες σημαίες οι ακτές Μελίτων, Σιθωνία και Κόχη του Porto Carras<...>, αλλά και η Μαρίνα του Porto Carras.

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας που εφαρμόζεται σε περίπου 40 χώρες οι οποίες διαρκώς αυξάνονται. Το πρόγραμμα αυτό βραβεύει κάθε χρόνο τις ακτές και τις μαρίνες, που εκπληρώνουν αυστηρά κριτήρια σχετικά με την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Για άλλη μια χρονιά, το Porto Carras Grand Resort βραβεύτηκε με τρεις γαλάζιες σημαίες, πληρώντας στο ακέραιο τα αυστηρά αυτά κριτήρια.

Η βράβευση έχει ιδιαίτερη σημασία για το Porto Carras Grand Resort, καθώς η περιβαλλοντική διαχείριση των ακτών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της περιβαλλοντικής πολιτικής του, στο πλαίσιο του στόχου του να αποτελεί ένα πρότυπο οικολογικό τουριστικό προορισμό που λειτουργεί πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον, με γνώμονα την οικολογική ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη συμμετοχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σημαντικές επενδύσεις, όπως τα εργοστάσια αφαλάτωσης και τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, τα οποία παρέχουν πλήρη αυτονομία νερού στο συγκρότημα και ιδιαίτερα σε μια περιοχή στην οποία το νερό είναι ζωτικής σημασίας. Το πρόγραμμα του Porto Carras Grand Resort περιλαμβάνει επιπρόσθετα τη συντήρηση του γηπέδου του golf από τις λίμνες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο γήπεδο ώστε να μην επιβαρύνονται οι φυσικοί υδάτινοι πόροι, την εφαρμογή πολιτικών και διαδικασιών προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, τις βιολογικές καλλιέργειες στο Κτήμα Porto Carras αλλά και πολλές άλλες δράσεις.

Η διάκριση με τις γαλάζιες σημαίες έρχεται να επιβραβεύσει με τον καλύτερο τρόπο τις συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras που εδώ και εννέα χρόνια, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, έχει καταφέρει να αποτελεί πρότυπο τουριστικού και οικολογικού προορισμού. το Porto Carras Grand Resort συμβάλλει ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δείχνει το δρόμο για την έξυπνη και αποτελεσματική διαχείριση των πολύτιμων φυσικών πόρων. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που περιβάλλονται από το υπέροχο φυσικό τοπίο της Σιθωνίας. Αποδεικνύεται έτσι εμπράκτως ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να συνυπάρχει και να εφαρμόζεται παράλληλα με την οικολογική συνέπεια και το σεβασμό στο περιβάλλον με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024