Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤαξιδεύοντας με παιδιά: Πρακτικές συμβουλές από την BA
Μετατρέψετε το ταξίδι σε μια ευχάριστη εμπειρία

Ταξιδεύοντας με παιδιά: Πρακτικές συμβουλές από την BA

Το ταξίδι με παιδιά συνήθως κρύβει δυσκολίες και στρες για όλη την οικογένεια. Η British Airways προτείνει μερικά βασικά βήματα για να αφαιρέσετε το στρες από το ταξίδι και να […]

Το ταξίδι με παιδιά συνήθως κρύβει δυσκολίες και στρες για όλη την οικογένεια. Η British Airways προτείνει μερικά βασικά βήματα για να αφαιρέσετε το στρες από το ταξίδι και<...> να το μετατρέψετε σε μια ευχάριστη εμπειρία. Το “Skyflyers”, το ειδικό πρόγραμμα της British Airways για τις οικογένειες, προσφέρει μια σειρά από διευκολύνσεις, τόσο στο έδαφος όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η εμπειρία των ανθρώπων της British Airways μπορεί να συνοψιστεί στις ακόλουθες συμβουλές:

Πριν από την πτήση

  • Ενημερώστε την αεροπορική εταιρεία ότι θα πετάξετε με παιδιά. Είναι καλό το πλήρωμα καμπίνας να το γνωρίζει από πριν.
  • Κλείστε τα εισιτήριά σας μέσω της ιστοσελίδας www.ba.com. Η ιστοσελίδα της British Airways έχει ένα τμήμα ειδικά για οικογένειες, όπου θα βρείτε ταξιδιωτικές συμβουλές και υποδείξεις. Στο www.ba.com/skyflyers οι οικογένειες μπορούν να ζητήσουν παιδικά καθίσματα και γεύματα μέσω της υπηρεσίας “Manage My Booking” και να κάνουν check-in για όλα τα μέλη της οικογένειας 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.
  • Αν κάνετε υπερατλαντικό ταξίδι, ταξιδέψτε καλύτερα με νυχτερινή πτήση. Βοηθάει τα παιδιά να κοιμηθούν κατά τη διάρκειά της.
  • Κάντε μια λίστα των πραγμάτων που θέλετε να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο, π.χ. σνακ, πάνες, μωρομάντηλα, παιχνίδια, βιβλία, μια αλλαξιά ρούχα κ.λπ. Ελέγξτε τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας και τι σας παρέχεται από την αεροπορική εταιρεία. Στις πτήσεις της British Airways οι γονείς πρέπει να έχουν μαζί τους την τροφή του παιδιού και το γάλα του, το οποίο μπορούν να ζεστάνουν στο αεροσκάφος.
  • Φάτε μικρά, απλά γεύματα πριν πετάξετε και προσπαθήστε να κοιμηθείτε όλοι νωρίς το προηγούμενο βράδυ.

Στο αεροδρόμιο
  • Η άφιξη στο αεροδρόμιο πρέπει να γίνει έγκαιρα, ώστε να αποφύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής. Βεβαιωθείτε ότι θα επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να τακτοποιηθείτε πριν από την απογείωση.
  • Σκεφτείτε τρόπους να εκτονώσουν τα παιδιά την ενέργειά τους πριν από την επιβίβαση, π.χ. παίζοντας ένα παιχνίδι στην αίθουσα αναμονής που απαιτεί ήπια κινητικότητα. Αν βρίσκεστε στο Terminal 5 του Heathrow, βάλτε τα παιδιά να παίξουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του KidsΆ Zone. Με τα πολύχρωμα επιπλάκια και τον μαγνητικό τοίχο, ο χώρος κρατά ευχάριστα απασχολημένα τα παιδιά.

Στο αεροσκάφος
  • Προστατέψτε τα αυτιά των παιδιών στην απογείωση και την προσγείωση. Ένα θήλαστρο ή μια πιπίλα ανακουφίζει από την πίεση στα τύμπανα, το ίδιο και μια ζεστή πετσέτα σε κάθε αυτί.
  • Ζητήστε παιδικό κάθισμα για να νιώθει το παιδί σας άνετα και ασφαλές. Η British Airways παρέχει τέτοια ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα χωρίς χρέωση. Τα καθίσματα αυτά μπορείτε να τα ζητήσετε και πριν από την επιβίβασή σας.
  • Κρατήστε τα παιδιά απασχολημένα, ιδιαίτερα κατά την απογείωση και την προσγείωση. Στις πτήσεις της British Airways μοιράζεται στα παιδιά ο σάκος δραστηριοτήτων “Skyflyers” σε δύο τύπους: ένας για παιδιά 3 – 5 ετών με το διάσημο αρκούδο Paddington Bear, και ένας για μεγαλύτερα παιδιά 6 – 12 ετών. Το περιεχόμενό τους κρατά ευχάριστα απασχολημένα τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Παράλληλα, τα παιδιά παίρνουν ένα τετράδιο με μαρκαδόρους και ένα ημερολόγιο, στο οποίο μπορούν να σημειώνουν τα ταξίδια τους και να πάρουν την υπογραφή του κυβερνήτη του αεροσκάφους. Στις υπερατλαντικές πτήσεις προβάλλονται ταινίες με κινούμενα σχέδια και τουλάχιστον δύο παιδικές ταινίες.
  • Φροντίστε ώστε τα παιδιά να είναι τα πρώτα που θα φάνε. Η British Airways προσφέρει υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα, τα οποία μάλιστα μπορείτε να παραγγείλετε πριν από την επιβίβασή σας. Επιπλέον, η πολιτική της εταιρείας διασφαλίζει ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα που σερβίρονται στο αεροσκάφος.

Η κα Φρέντυ Στίερ, διευθύντρια Ελλάδος της British Airways, δήλωσε σχετικά: “Το ταξίδι συνοδεία παιδιών είναι πολλές φορές κουραστικό, αλλά η British Airways φροντίζει να το κάνει όσο πιο ευχάριστο γίνεται. Καλό είναι οι γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να βλέπουν το ταξίδι με το αεροπλάνο σαν μια ξεχωριστή περιπέτεια και όχι μόνο σαν το μέσο για να φθάσουν στον προορισμό τους”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024