Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΥπογραφή συμφωνίας με τους Γαλλικούς Σιδηρόδρομους
ΕΡΓΟΣΕ

Υπογραφή συμφωνίας με τους Γαλλικούς Σιδηρόδρομους

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφεται σήμερα σύμβαση με την οποία η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την […]

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφεται σήμερα σύμβαση με την οποία η<...> ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societe Nationale des Chemins de fer Francais – International).

Έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα την Ασφάλεια, η οποία αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του σιδηρόδρομου έναντι των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών είχε ήδη προχωρήσει από το καλοκαίρι του 2008 στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με το αντίστοιχο Υπουργείο της Γαλλίας, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των μεταφορών και ειδικά του σιδηροδρόμου.

Ως απόρροια του Μνημονίου αυτού, το ΥΜΕ απευθύνθηκε στη διεθνή μονάδα των γαλλικών σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societe Nationale des Chemins de fer Francais – International) για την άντληση τεχνογνωσίας στον τομέα της Ασφάλειας των Σιδηροδρόμων. Είναι γνωστό ότι η SNCF διαθέτει πανευρωπαϊκή πρωτοπορία σε θέματα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, ούσα η πρώτη που εισήγαγε τους συρμούς υψηλών ταχυτήτων (TGV-Train e Grande Vitesse) σε εμπορική λειτουργία εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, αλλά ακόμα σημαντικότερα έχοντας κατακτήσει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ανωτέρω συμβουλευτικές υπηρεσίες της SNCF-Ι αφορούν το δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το Προαστιακό δίκτυο της Αθήνας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024