Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δωρεάν στάθμευση για τα τουριστικά λεωφορεία στο λιμάνι και επιδότηση ξεναγού

Πρωτοβουλία τόνωσης του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Ιούλιος 2009, 00:00

Κίνητρο σε τουριστικά γραφεία και tour operators να επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση ξεναγήσεων και περιηγήσεων, στοχεύει να δώσει η<...>

πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) “Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη”, στο πλαίσιο της οποίας παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων εντός του λιμανιού της πόλης (ΟΛΘ), ενώ επιδοτείται το κόστος ξεναγού.

Το πρόγραμμα, το οποίο μετά τη σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΕΘ, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου, είχε υλοποιηθεί και την προηγούμενη χρονιά. “Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε στην τόνωση και της αγοραστικής κίνησης, όπως έδειξε και η περυσινή εμπειρία”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Οι τουρίστες θα αποβιβάζονται στο χώρο της πρώτης προβλήτας (Μουσείο Φωτογραφίας). Από εκεί οι ξένοι επισκέπτες θα μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης. Τα λεωφορεία θα σταθμεύουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του ΟΛΘ, ο οποίος μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 40 λεωφορεία. Η είσοδος των λεωφορείων στους χώρους του ΟΛΘ θα γίνεται από την πύλη 11, ώστε να αποτρέπεται η κυκλοφορία τους σε επιβαρυμένους κυκλοφοριακά δρόμους του κέντρου.

Στις εισόδους της χώρας σε Ευζώνους και Προμαχώνα, θα παρέχεται στα εισερχόμενα τουριστικά λεωφορεία φυλλάδιο, που θα ενημερώνει για το πρόγραμμα. Σχετική ενημερωτική επιστολή έχει σταλεί και στα τουριστικά γραφεία των γειτονικών χωρών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top