Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠροετοιμασίες στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Προετοιμασίες στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Επιχειρηματικές συναντήσεις (Partenariat) Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού που οργανώνει ο ΟΠΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων στην Καλαμπάκα από 3-6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Διβάνη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου […]

Επιχειρηματικές συναντήσεις (Partenariat) Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού που οργανώνει ο ΟΠΕ σε συνεργασία με το<...> Επιμελητήριο Τρικάλων στην Καλαμπάκα από 3-6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Διβάνη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγάκος αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθεια του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τους συγκεκριμένους κλάδους λέγοντας ότι “Ο κλάδος των Εκκλησιαστικών Ειδών και ο θρησκευτικός τουρισμός είναι δύο πολύ αποδοτικά επιχειρηματικά κεφάλαια και αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Τρικάλων που με πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και ανταλλαγές επισκέψεων, με ομόδοξες χώρες και πρωτίστως με τη Ρωσία υπογραμμίζει τη σημασία τους και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά τους, για το Νομό Τρικάλων, ο οποίος εντός των ορίων του, φιλοξενεί το μεγαλύτερο επισκέψιμο μοναστηριακό κέντρο της Ελλάδας, τα Μετέωρα.”

Στο πλαίσιο αυτής της σταθερής προτεραιότητάς του, το Επιμελητήριο Τρικάλων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου), έθεσε το αίτημα να επεκταθούν οι δραστηριότητες του και στους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών και του Προσκυνηματικού τουρισμού, με την ανάληψη πρωτοβουλιών και στηρίζοντας δράσεις που προωθούν τα τοπικά προϊόντα και προάγουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που σχετίζονται με αυτούς τους κλάδους.

Ο ΟΠΕ ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Επιμελητηρίου Τρικάλων αποφάσισε για πρώτη φορά να επεκτείνει τις δράσεις και σε αυτούς τους κλάδους.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, ο ΟΠΕ οργανώνει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων, το πανελλαδικό «Partenariat Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού» από 3-6 Ιουλίου 2009 στο ξενοδοχείο Διβάνη – Καλαμπάκας.

Είναι η πρώτη πιλοτική δράση που πραγματοποιείται σε αυτόν τον τομέα σε Πανελλαδικό επίπεδο, η οποία μπορεί να αποδώσει πολλαπλασιαστικά και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων μεταξύ επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και γενικότερα της χώρας, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο ή παρεμφερείς κλάδους, από άλλες ομόδοξες χώρες.

Στόχος του Partenariat (συναντήσεις με επιχειρήσεις του εξωτερικού) είναι η πραγματοποίηση επιχειρηματικών επαφών με tour operators και επιλεγμένες ξένες επιχειρήσεις για τη δικτύωση Ελληνικών επιχειρήσεων στους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών (Εικόνες, Ξυλόγλυπτα, κ.λπ.) και του Τουρισμού (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, Ενώσεις και Σωματεία ξενοδόχων, ενοικιαζόμενων δωματίων και camping).

Στο Partenariat θα συμμετέχουν περίπου 50 Ελληνικές Επιχειρήσεις και από τους δύο κλάδους, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με περίπου 30 ξένες επιχειρήσεις, κυρίως από ομόδοξες χώρες, (Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία, Κύπρο, Ισραήλ και Σερβία).

Στόχοι των συναντήσεων είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, η ενημέρωση των ξένων επιχειρήσεων για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εκκλησιαστικών ειδών και του προσκυνηματικού τουρισμού της χώρας μας.

Επιπρόσθετα, κεντρικός στόχος του Επιμελητηρίου Τρικάλων είναι καθιέρωση των Μετεώρων ως τη σταθερή βάση για τις διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις για τον προσκυνηματικό – μοναστηριακό τουρισμό και τα εκκλησιαστικά είδη.

Το πρόγραμμα του τριημέρου Partenariat περιλαμβάνει, εκτός από τις επιχειρηματικές συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Ιουλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Διβάνη-Καλαμπάκας, και ξενάγηση των ξένων επιχειρήσεων στις Ιερές Μονές των Μετεώρων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής το οποίο θα παραθέσει το Επιμελητήριο Τρικάλων σε ολόκληρη την αποστολή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024