Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜονιμότερη κρίση στον ελληνικό τουρισμό βλέπει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Κέρκυρα
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Μονιμότερη κρίση στον ελληνικό τουρισμό βλέπει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Κέρκυρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Κέρκυρα με εκπροσώπους φορέων Τουρισμού του νησιού, με τους οποίους συζήτησε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Κέρκυρα με εκπροσώπους φορέων Τουρισμού<...> του νησιού, με τους οποίους συζήτησε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πέρα από τη διεθνή οικονομική συγκυρία ο ελληνικός τουρισμός περνάει μια μονιμότερη κρίση. Μια μονιμότερη κρίση, που έχει στο βάθος της την κυβερνητική πολιτική. Την έλλειψη επενδύσεων. Την έλλειψη σχεδιασμού και οράματος για την ταυτότητα του ελληνικού τουρισμού. Και βεβαίως, υποφέρει ο κλάδος, ένας βασικός και ζωτικός κλάδος για την ελληνική οικονομία.

Δεν μπορεί να αφεθεί ο σχεδιασμός, ούτε στους ανέμους της ελεύθερης αγοράς, ούτε στη λογική της κυβέρνησης, μιας πελατειακής διαχείρισης του πλούτου του Ελληνικού λαού. Διότι έχουμε έναν τεράστιο πλούτο. Έχουμε τον πλούτο του περιβάλλοντός μας, της παράδοσής μας, των προϊόντων μας, της μεσογειακής διατροφής, αλλά και των ανθρώπων μας. Η διαχείριση αυτού του πλούτου σήμερα γίνεται με τρόπο πελατειακό και σπάταλο.

Χρειάζεται σχεδιασμός με όραμα, με στόχο, όπως εμείς προτείνουμε, την πράσινη ανάπτυξη, για να δώσουμε ταυτότητα στον ελληνικό τουρισμό. Και βεβαίως, το νησί της Κέρκυρας είναι ένα νησί που μπορεί να πρωτοπορήσει. Να γίνει ένας πιλότος, ακριβώς γιΆ αυτή την πράσινη ανάπτυξη. Για μια διαφορετική ταυτότητα ποιοτικού τουρισμού.

Όπως δεν υπάρχει σχεδιασμός για τον τουρισμό μας, έτσι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και για την οικονομία μας ευρύτερα. Τρανή απόδειξη αυτής της έλλειψης σχεδιασμού, είναι και η σημερινή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού του κράτους. Τραγικό εκτροχιασμό του προϋπολογισμού.

Είναι ακριβώς λόγω αυτής της πορείας, που απαιτείται η αλλαγή στη χώρα μας. Μια αλλαγή που θα ξαναδώσει ελπίδα. Θα δώσει σχέδιο. Θα δώσει ασφάλεια και σιγουριά για το αύριο και το μέλλον της Ελλάδας.”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024