Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
European Destinations of Excellence

Προορισμός της Τσεχίας διακρίνεται στα βραβεία EDEN της ΕΕ

Τατιάνα Ρόκου - 23 July 2009, 00:00

Για πρώτη φορά φέτος, η Τσεχία θα συμμετέχει με την τουριστική περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “European<...>

Destinations of Excellence” (EDEN) - Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει τον διαγωνισμό EDEN από το 2006 με στόχο την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού. Φέτος, οι διαγωνιζόμενοι είχαν το καθήκον να ετοιμάσουν ένα τουριστικό προϊόν που θα δίνει έμφαση στην μοναδικότητα της περιοχής τους και θα φέρει ανάπτυξη σΆ όλη την κοινότητα για μία ζωή.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος EDEN είναι τόσο η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών, όσο και η προβολή προορισμών όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

”Η περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” αποτελεί πρότυπο για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων μέσα σε συνθήκες προστατευμένου φυσικού τοπίου. Με μεγάλη επιτυχία έγινε συνεργασία και σύμπραξη ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού με τη διοίκηση του Εθνικού Δρυμού για την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου. Μεγάλης σημασίας είναι η υλοποίηση ειδικών οικολογικών και εκπαιδευτικών δράσεων, για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και περιπάτων με πιστοποιημένο συνοδό. Εκτός αυτού, ο τουρίστας θα διαπιστώσει ότι οι ντόπιοι αναγνωρίζουν την σημασία και την συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή”, τονίζει ο Rostislav Vondruska, υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχίας.

Η τουριστική περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” βρίσκεται στα Βορειοδυτικά της Πράγας μέσα στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, και χαρακτηρίζεται από μοναδικούς σχηματισμούς βράχων. Το ρομαντικό τοπίο προσφέρει στον τουρίστα απεριόριστες δυνατότητες για περιπάτους, ποδηλασία, και απόλαυση ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Η “Ελβετία της Βοημίας” έχει κάνει αίτηση για να συμπεριληφθεί επίσης και στη λίστα της UNESCO.

Χορηγός του φετινού διαγωνισμού για την ανάδειξη της “Ελβετίας της Βοημίας” ως περιοχή EDEN της Τσεχίας ήταν ο Τσεχικός Οργανισμός Τουρισμού, που είναι και συνδιοργανωτής του διαγωνισμού μαζί με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top