Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροορισμός της Τσεχίας διακρίνεται στα βραβεία EDEN της ΕΕ
European Destinations of Excellence

Προορισμός της Τσεχίας διακρίνεται στα βραβεία EDEN της ΕΕ

Για πρώτη φορά φέτος, η Τσεχία θα συμμετέχει με την τουριστική περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “European Destinations of Excellence” (EDEN) – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας. Η […]

Για πρώτη φορά φέτος, η Τσεχία θα συμμετέχει με την τουριστική περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “European<...> Destinations of Excellence” (EDEN) – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει τον διαγωνισμό EDEN από το 2006 με στόχο την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού. Φέτος, οι διαγωνιζόμενοι είχαν το καθήκον να ετοιμάσουν ένα τουριστικό προϊόν που θα δίνει έμφαση στην μοναδικότητα της περιοχής τους και θα φέρει ανάπτυξη σΆ όλη την κοινότητα για μία ζωή.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος EDEN είναι τόσο η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών, όσο και η προβολή προορισμών όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

“Η περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” αποτελεί πρότυπο για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων μέσα σε συνθήκες προστατευμένου φυσικού τοπίου. Με μεγάλη επιτυχία έγινε συνεργασία και σύμπραξη ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού με τη διοίκηση του Εθνικού Δρυμού για την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου. Μεγάλης σημασίας είναι η υλοποίηση ειδικών οικολογικών και εκπαιδευτικών δράσεων, για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και περιπάτων με πιστοποιημένο συνοδό. Εκτός αυτού, ο τουρίστας θα διαπιστώσει ότι οι ντόπιοι αναγνωρίζουν την σημασία και την συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή”, τονίζει ο Rostislav Vondruska, υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχίας.

Η τουριστική περιοχή “Ελβετία της Βοημίας” βρίσκεται στα Βορειοδυτικά της Πράγας μέσα στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, και χαρακτηρίζεται από μοναδικούς σχηματισμούς βράχων. Το ρομαντικό τοπίο προσφέρει στον τουρίστα απεριόριστες δυνατότητες για περιπάτους, ποδηλασία, και απόλαυση ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Η “Ελβετία της Βοημίας” έχει κάνει αίτηση για να συμπεριληφθεί επίσης και στη λίστα της UNESCO.

Χορηγός του φετινού διαγωνισμού για την ανάδειξη της “Ελβετίας της Βοημίας” ως περιοχή EDEN της Τσεχίας ήταν ο Τσεχικός Οργανισμός Τουρισμού, που είναι και συνδιοργανωτής του διαγωνισμού μαζί με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024