Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκτός της 28άδας ο Ολυμπος

Αποκλείστηκε ο Ολυμπος από τα νέα θαύματα της φύσης

Τατιάνα Ρόκου - 23 Ιούλιος 2009, 00:00

Ο Όλυμπος δεν κατάφερε, τελικά, να εξασφαλίσει μια θέση στα επτά θαύματα της παγκόσμιας φύσης. Το βουνό των θεών δεν πέρασε στη φάση των<...>

“28”, καθώς η τελική επιλογή έγινε από κριτική επιτροπή και όχι από τις ψήφους των πολιτών στο Διαδίκτυο. Ο Όλυμπος είχε “τερματίσει” στη δεύτερη θέση, στην κατηγορία “βουνά και ηφαίστεια”, μεταξύ των 77 μνημείων της φύσης, στο διαγωνισμό που οργανώνει το διεθνές ίδρυμα New 7 Wonders. Όμως δεν μπόρεσε να προκριθεί στους “24”, εκεί όπου πέρασαν μνημεία της φύσης όπως ο Αμαζόνιος, ο Βεζούβιος, τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Γκραν Κάνιον, το Κιλιμάντζαρο και οι Μαλδίβες.

“Στόχος μας ήταν να προβάλλουμε τον Ολυμπο και κατ`επέκταση την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Το βουνό ήταν ήδη γνωστό, όμως θέλαμε να ξαναθυμίσουμε την ιστορία του. Ημασταν στη 2η θέση στην κατηγορία `βουνά - ηφαίστεια`, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν τον Ολυμπο ψηλά στη συνείδησή τους”, δήλωσε ο νομάρχης Πιερίας, κ. Γιώργος Παπαστεργίου. “Το γεγονός ότι η κριτική επιτροπή δεν μας επέλεξε, με τα δικά της κριτήρια, μέσα στα 24 μνημεία της φύσης δε μας χαροποιεί. Ωστόσο, πετύχαμε τον αρχικό στόχο που βάλαμε για προβολή του βουνού των θεών, το οποίο θα πρέπει πλέον στην Ελλάδα να το αξιοποιήσουμε και το αναδείξουμε περαιτέρω”, κατέληξε ο νομάρχης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top