Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το μερίδιο μεταφοράς επιβατών για το σιδηρόδρομο είναι το μικρότερο στην Ευρώπη

Οικολόγοι Πράσινοι: Όχι στον ακρωτηριασμό των δρομολογίων

Τατιάνα Ρόκου - 24 Ιούλιος 2009, 00:00

Έγκλημα κατά της βιωσιμότητας στις μεταφορές χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις δραματικές περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Αυγούστου. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η κυβέρνηση θυσιάζει τη συνεισφορά του τρένου στην εξοικονόμηση ενέργειας...

Έγκλημα κατά της βιωσιμότητας στις μεταφορές χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις δραματικές περικοπές δρομολογίων<...>

του ΟΣΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Αυγούστου. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η κυβέρνηση θυσιάζει τη συνεισφορά του τρένου στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των ατυχημάτων και τη ρύπανση, για να διασφαλίσει την εκλογική υποστήριξη της από συμφέροντα που ανταγωνίζονται το σιδηρόδρομο, συχνά με αθέμιτα μέσα. Τα μέτρα μας γυρίζουν στην εποχή της Ε.Ρ.Ε. και στο κλείσιμο του τρένου του Λαυρίου για χάρη των λεωφορειούχων των Μεσογείων.

“Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για `μικρότερο ΟΣΕ`, όταν το μερίδιο μεταφοράς επιβατών για το σιδηρόδρομο φθάνει μόλις το 1.9% και είναι ήδη το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη. Το πραγματικό ζήτημα είναι κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση για σιδηρόδρομο πραγματικά ανταγωνιστικό με τα άλλα μεταφορικά μέσα”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε το θέμα της αναδιοργάνωσης και επέκτασης του σιδηροδρόμου αιχμή της συνολικότερης προσπάθειας κατά της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής, και βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου.

Η αναδιοργάνωση και επέκταση του σιδηροδρόμου αλλά και η αύξηση του μεριδίου του στο συνολικό μεταφορικό έργο είναι η μόνη για λύση για την ταυτόχρονη βελτίωση των οικονομικών του ΟΣΕ, της ποιότητας των μεταφορών και συγκοινωνιών και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας.

Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, για να καταθέσουμε, μαζί με την διαμαρτυρία μας, και τις προτάσεις μας για αλλαγή πολιτικής, ενώ προγραμματίζουμε να θέσουμε το θέμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν θα αποδεχτούμε από τη μια να ανακοινώνονται δήθεν θέσεις για πράσινες μεταφορές και από την άλλη στην πράξη να απαξιώνεται το κατ`εξοχήν πράσινο μέσο μεταφοράς, ο σιδηρόδρομος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top