Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΟικολόγοι Πράσινοι: Όχι στον ακρωτηριασμό των δρομολογίων
Το μερίδιο μεταφοράς επιβατών για το σιδηρόδρομο είναι το μικρότερο στην Ευρώπη

Οικολόγοι Πράσινοι: Όχι στον ακρωτηριασμό των δρομολογίων

Έγκλημα κατά της βιωσιμότητας στις μεταφορές χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις δραματικές περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Αυγούστου. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η κυβέρνηση θυσιάζει τη συνεισφορά του τρένου στην εξοικονόμηση ενέργειας…

Έγκλημα κατά της βιωσιμότητας στις μεταφορές χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις δραματικές περικοπές δρομολογίων<...> του ΟΣΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Αυγούστου. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η κυβέρνηση θυσιάζει τη συνεισφορά του τρένου στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των ατυχημάτων και τη ρύπανση, για να διασφαλίσει την εκλογική υποστήριξη της από συμφέροντα που ανταγωνίζονται το σιδηρόδρομο, συχνά με αθέμιτα μέσα. Τα μέτρα μας γυρίζουν στην εποχή της Ε.Ρ.Ε. και στο κλείσιμο του τρένου του Λαυρίου για χάρη των λεωφορειούχων των Μεσογείων.

“Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για `μικρότερο ΟΣΕ`, όταν το μερίδιο μεταφοράς επιβατών για το σιδηρόδρομο φθάνει μόλις το 1.9% και είναι ήδη το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη. Το πραγματικό ζήτημα είναι κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση για σιδηρόδρομο πραγματικά ανταγωνιστικό με τα άλλα μεταφορικά μέσα”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε το θέμα της αναδιοργάνωσης και επέκτασης του σιδηροδρόμου αιχμή της συνολικότερης προσπάθειας κατά της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής, και βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου.

Η αναδιοργάνωση και επέκταση του σιδηροδρόμου αλλά και η αύξηση του μεριδίου του στο συνολικό μεταφορικό έργο είναι η μόνη για λύση για την ταυτόχρονη βελτίωση των οικονομικών του ΟΣΕ, της ποιότητας των μεταφορών και συγκοινωνιών και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας.

Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, για να καταθέσουμε, μαζί με την διαμαρτυρία μας, και τις προτάσεις μας για αλλαγή πολιτικής, ενώ προγραμματίζουμε να θέσουμε το θέμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν θα αποδεχτούμε από τη μια να ανακοινώνονται δήθεν θέσεις για πράσινες μεταφορές και από την άλλη στην πράξη να απαξιώνεται το κατ`εξοχήν πράσινο μέσο μεταφοράς, ο σιδηρόδρομος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024