Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο ΣΤΕΕΑ δεν κατανοεί την αναγκαιότητα προσκόμισης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

ΣΤΕΕΑ: Θετικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιούλιος 2009, 00:00

Σε θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), κινούνται τα μέτρα<...>

που πρότεινε το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ειδικότερα όμως για το μέτρο της απόσυρσης, επισημαίνει ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνει και την αντικατάσταση του παλιού αυτοκινήτου με ελαφρώς μεταχειρισμένο κατηγορίας Euro 4 προσφέροντας και σε αυτήν την περίπτωση οικονομικό κίνητρο διατηρώντας παράλληλα τα περιβαλλοντικά οφέλη από την χρήση αυτοκινήτων νεότερων και πολύ χαμηλών εκπομπών CO2.  Με αυτόν τον τρόπο θα δινόταν η δυνατότητα σε κάποιον που τα οικονομικά του δεν επαρκούν για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, να αποσύρει το παλιό ρυπογόνο όχημά του και να το αντικαταστήσει με ένα σαφώς νεότερο και πιο σύγχρονο, ενώ παράλληλα τονώνεται και η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Σχετικά με τη διαδικασία αγοράς των Περιβαλλοντικών Τελών Κυκλοφορίας, ο ΣΤΕΕΑ τονίζει ότι τη βρίσκει ιδιαίτερα γραφειοκρατική και καθόλου πρακτική. Δεν κατανοεί την αναγκαιότητα προσκόμισης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, όπου δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο που να συντελεί στην κατάταξη του αυτοκινήτου σε μία από τις 4 Κλάσεις. Αντίθετα, δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα για τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων:  τα αυτοκίνητα είναι νοικιασμένα, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και είναι αδύνατον για τις εταιρείες να συγκεντρώσουν τις κάρτες. Ακόμη, για πολλές εταιρείες που ο στόλος τους είναι κάποιες χιλιάδες αυτοκίνητα, είναι αδύνατον να μεταφέρουν τέτοιο όγκο καρτών στα σημεία αγοράς των Τελών Κυκλοφορίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top