Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΣΤΕΕΑ: Θετικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Ο ΣΤΕΕΑ δεν κατανοεί την αναγκαιότητα προσκόμισης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

ΣΤΕΕΑ: Θετικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), κινούνται τα μέτρα που πρότεινε το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ειδικότερα όμως για το […]

Σε θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), κινούνται τα μέτρα<...> που πρότεινε το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ειδικότερα όμως για το μέτρο της απόσυρσης, επισημαίνει ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνει και την αντικατάσταση του παλιού αυτοκινήτου με ελαφρώς μεταχειρισμένο κατηγορίας Euro 4 προσφέροντας και σε αυτήν την περίπτωση οικονομικό κίνητρο διατηρώντας παράλληλα τα περιβαλλοντικά οφέλη από την χρήση αυτοκινήτων νεότερων και πολύ χαμηλών εκπομπών CO2. Με αυτόν τον τρόπο θα δινόταν η δυνατότητα σε κάποιον που τα οικονομικά του δεν επαρκούν για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, να αποσύρει το παλιό ρυπογόνο όχημά του και να το αντικαταστήσει με ένα σαφώς νεότερο και πιο σύγχρονο, ενώ παράλληλα τονώνεται και η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Σχετικά με τη διαδικασία αγοράς των Περιβαλλοντικών Τελών Κυκλοφορίας, ο ΣΤΕΕΑ τονίζει ότι τη βρίσκει ιδιαίτερα γραφειοκρατική και καθόλου πρακτική. Δεν κατανοεί την αναγκαιότητα προσκόμισης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, όπου δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο που να συντελεί στην κατάταξη του αυτοκινήτου σε μία από τις 4 Κλάσεις. Αντίθετα, δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα για τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων: τα αυτοκίνητα είναι νοικιασμένα, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και είναι αδύνατον για τις εταιρείες να συγκεντρώσουν τις κάρτες. Ακόμη, για πολλές εταιρείες που ο στόλος τους είναι κάποιες χιλιάδες αυτοκίνητα, είναι αδύνατον να μεταφέρουν τέτοιο όγκο καρτών στα σημεία αγοράς των Τελών Κυκλοφορίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024