Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒίζα για τους πολίτες Κοσόβου – Αλβανίας εξετάζει η ΠΓΔτΜ
Η εφαρμογή καθεστώτος βίζας θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις της ΕΕ

Βίζα για τους πολίτες Κοσόβου – Αλβανίας εξετάζει η ΠΓΔτΜ

Στο ενδεχόμενο να εφαρμόσει η ΠΓΔτΜ καθεστώς θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες του Κοσόβου και της Αλβανίας, αναφέρεται σε εφημερίδα της Πρίστινας. Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, από την […]

Στο ενδεχόμενο να εφαρμόσει η ΠΓΔτΜ καθεστώς θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες του Κοσόβου και της Αλβανίας, αναφέρεται σε<...> εφημερίδα της Πρίστινας. Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου του 2010, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταργήσει τη βίζα για τους πολίτες της ΠΓΔτΜ, δεν αποκλείεται τα Σκόπια να εισάγουν βίζα για τους πολίτες του Κοσόβου, αλλά και αυτούς της Αλβανίας. Κάτι τέτοιο θα περιόριζε τα ταξίδια των Αλβανών του Κοσόβου και της Αλβανίας στην ΠΓΔΜ.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔτΜ ανακοινώθηκε ότι, για την ώρα, δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. “Είναι νωρίς να μιλάμε γι` αυτό το θέμα. Είμαστε σ` επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι την οριστική κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου και οι πολίτες των δύο αυτών χωρών (σ.σ. Αλβανίας και Κοσόβου) θα ενημερωθούν, όταν θα ληφθεί τέτοια απόφαση”, ανέφερε ο Πέταρ Τσούλεφ, εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της ΠΓΔτΜ. Ο κ. Τσούλεφ συμπλήρωσε ότι, η εφαρμογή καθεστώτος βίζας για τις δύο γειτονικές χώρες δε θα αποτελέσει επιλογή της Μακεδονίας, αλλά θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024