Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οικολόγοι Πράσινοι

Διάβημα διαμαρτυρίας για τις περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ

Τατιάνα Ρόκου - 31 Ιούλιος 2009, 00:00

Διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών για την κατάργηση του 75% των σιδηροδρομικών δρομολογίων της χώρας από 1ης<...>

Αυγούστου, πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δημήτρη Πλατή, προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία για την υπονόμευση κάθε προοπτικής για βιωσιμότητα των μεταφορών, να ζητήσει την αναστολή του κυβερνητικού σχεδίου και να καταθέσει τις οικολογικές προτάσεις για μια άλλη πολιτική μεταφορών στην Ελλάδα. Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι Οικολόγοι Πράσινοι με τον υπουργό Μεταφορών, αλλά ο τελευταίος δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί, παραπέμποντας στο γενικό γραμματέα του υπουργείου.

“Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην τελευταία θέση της Ευρώπης σε μερίδιο σιδηροδρομικών μεταφορών και δεν έχει περιθώρια για ακόμη μικρότερο ΟΣΕ”, δήλωσε ο Γ. Παρασκευόπουλος μετά τη συνάντηση. “Το πραγματικό ζήτημα είναι κατά πόσο υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει ο σιδηρόδρομος πραγματικά ανταγωνιστικός με τα άλλα μεταφορικά μέσα: Αν το πετύχουμε, το τρένο θα γίνει σταδιακά κορμός των χερσαίων μεταφορών και τα ελλείμματα θα περιοριστούν σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από το έμμεσο κοινωνικό του όφελος. Διαφορετικά θα πληρώσουμε πολλαπλάσια για δικαιώματα εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές μας, καθώς οι οδικές μεταφορές απαιτούν μέχρι και 6πλάσια ενέργεια από το σιδηρόδρομο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top