Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα υπερσύγχρονη μαρίνα στην Κω

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Απρίλιος 2001, 00:00

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας μαρίνα<.>ς στην Κω<.>, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και<...>

τη δυνατότητα να προσφέρει μεγαλύτερη εξυπηρέτηση στους χρήστες της.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της μαρίνας είναι η επισκευαστική της ζώνη, στην οποία υπάρχουν γερανός ανυψωτικής δύναμης 70 τόνων, πλατφόρμα καθαρισμού σκάφων, συνεργείο επισκευών, μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό συνεργείο, επίσης διαθέτει ηλεκτρονικό εργαστήριο, συνεργείο επισκευής πανιών, συνεργείο καθαρισμού, αποθήκες, χώρο στάθμευσης 150 αυτοκινήτων και πολλά άλλα.

Μέσα στην μαρίνα υπάρχουν 230 θέσεις για τον ελλιμενισμό σκαφών διαφόρων μεγεθών. Στις θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών υπάρχουν και εγκαταστάσεις για την παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, καλωδιακής τηλεόρασης, όπως επίσης και πυρόσβεση και φορτιστές συσσωρευτών. Κάτι πολύ σημαντικό στην είσοδο του λιμανιού είναι οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού που υπάρχουν για την άντληση ακαθάρτων και λυμάτων, ενώ πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των χρηστών της μαρίνας είναι ο πυροσβεστικός σταθμός και ο σταθμός για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Τα γραφεία της διοίκησης όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες (Αστυνομία, Λιμενικό, Τελωνείο, Ταχυδρομείο, Τράπεζα, Ιατρείο, Ξενώνας, Αίθουσα VIP, χώρος φύλαξης αποσκευών), στεγάζονται σε ολοκαίνουργα μοντέρνα κτίρια. Σε άλλη πτέρυγα θα υπάρχει εμπορικό κέντρο, αποδυτήρια, καταστήματα, πλυντήρια, ναυτιλιακός εξοπλισμός και πρακτορείο. Στις εγκαταστάσεις της καινούριας μαρίνας υπάρχουν και χώροι αναψυχής, όπως υπαίθριο θέατρο, πισίνες, γήπεδα τένις και παιδότοπος.
Το κόστος κατασκευής της μαρίνας έφτασε τα 2 δις δραχμές και ο χρόνος κατασκευής έφτασε τα δέκα χρόνια. Τη διοίκηση και διαχείριση της μαρίνας έχει η ΚΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε. Τα επίσημα εγκαίνια της μαρίνας θα γίνουν στα μέσα του καλοκαιριού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top