Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκρήξεις βομβών στην τουριστική Μαγιόρκα
Οι βόμβες εξερράγησαν σε παραλιακό εστιατόριο, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Εκρήξεις βομβών στην τουριστική Μαγιόρκα

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε την Κυριακή στο δημοφιλές τουριστικό ισπανικό θέρετρο διακοπών της Μαγιόρκα. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν χθες σε διάστημα λίγων ωρών σε παραλιακό […]

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε την Κυριακή στο δημοφιλές τουριστικό ισπανικό θέρετρο διακοπών της Μαγιόρκα. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά<...> μέσα ενημέρωσης, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν χθες σε διάστημα λίγων ωρών σε παραλιακό εστιατόριο, στην πρωτεύουσα του νησιού, Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα. Η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, είχε προειδοποιήσει με τηλεφώνημά της λίγο πριν σημειωθεί η πρώτη έκρηξη. Το εστιατόριο “La Rigoletta” είχε προηγουμένως εκκενωθεί. Λίγο αργότερα εξερράγη και τρίτη βόμβα, αυτή τη φορά σε ένα υπόγειο σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Πάλμα ντι Μαγιόρκα.

Η επίθεση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία του νησιού και συμπίπτει με την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις- μεταξύ των οποίων και η επίθεση στη Μαγιόρκα, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε νωρίτερα σήμερα με επιστολή που έστειλε η ΕΤΑ στη βασκική εφημερίδα “Gara”.

Οι βάσκοι αυτονομιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για τρεις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που αποδίδονται στην οργάνωση τους τελευταίους δύο μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024