Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομαρχία Πειραιά

Κορυφώνεται η ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Τατιάνα Ρόκου - 14 Αύγουστος 2009, 00:00

Πιστοί στο ραντεβού τους με την ενημέρωση των ταξιδιωτών καταναλωτών θα είναι και στην καρδιά του Αυγούστου η Νομαρχία Πειραιά, το ΚΕΠΚΑ και το ΙΝΚΑ, συνεχίζοντας την εκστρατεία με το σύνθημα "Διακοπές με... εισιτήριο την ενημέρωση!"...

Πιστοί στο ραντεβού τους με την ενημέρωση των ταξιδιωτών καταναλωτών θα είναι και στην καρδιά του Αυγούστου η Νομαρχία Πειραιά, το<...>

ΚΕΠΚΑ και το ΙΝΚΑ, συνεχίζοντας την εκστρατεία με το σύνθημα “Διακοπές με... εισιτήριο την ενημέρωση!”.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Νομαρχίας βρίσκονται ξανά στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου από τις 7 το πρωί στο σημείο απόπλου για Κυκλάδες, καθώς και στoν προβλήτα απ`όπου αποπλέουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, προκειμένου να διανείμουν τον πολυσέλιδο οδηγό που εκδόθηκε και φέτος με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Στο ανανεωμένο σε πληροφοριακό υλικό και εμφάνιση φυλλάδιο, το οποίο ήδη από τις αρχές του Ιουλίου έχει διανεμηθεί σε χιλιάδες επιβάτες της ακτοπλοΐας, οι πολίτες μεταξύ άλλων θα βρουν:

  • Ενημέρωση για το σε ποιες περιπτώσεις και με ποιον τρόπο μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους μεταφορείς, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η έστω ελλιπής Χάρτα Επιβατών που έχει γίνει νόμος του Κράτους από το 2008. Με αφορμή μάλιστα τα αλλεπάλληλα πρόσφατα περιστατικά πολύωρων καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας πολιτών, η Νομαρχία Πειραιά καλεί τους επιβάτες της ακτοπλοΐας να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους και τις όποιες αποζημιώσεις τους αναλογούν, προσφεύγοντας τόσο στις κατά νόμο αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και στον Συνήγορο του Καταναλωτή.
  • Τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης,
  • Τα προϊόντα των κυλικείων των πλοίων των οποίων η ανώτερη τιμή προσδιορίζεται από αγορανομική διάταξη,
  • Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο,
  • Πρακτικές συμβουλές για την σωστή προετοιμασία πριν την άφιξη στον τόπο των καλοκαιρινών διακοπών.
Επιδίωξη της ενημερωτικής καμπάνιας της Νομαρχίας Πειραιά είναι, και αυτό το καλοκαίρι, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες καταναλωτές να είναι έγκυρα και έγκαιρα ενημερωμένοι για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους. Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, τόνισε: “Και αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τις ενώσεις καταναλωτών ΚΕΠΚΑ και ΙΝΚΑ, εκδώσαμε οδηγό με χρηστικές συμβουλές για το ταξίδι και τις διακοπές, με χρήσιμες πληροφορίες για όσα οι πολίτες δικαιούνται και τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία για την προστασία τους. Για το λόγο αυτό λέμε ότι και το φετινό καλοκαίρι το σύνθημα του κερδισμένου ταξιδιώτη καταναλωτή είναι `Διακοπές με εισιτήριο την ενημέρωση`. Γιατί ο ενημερωμένος ταξιδιώτης, μπορεί να γίνει αποδέκτης καλύτερων υπηρεσιών αλλά και να γλιτώσει χρήματα από τον πολύτιμο προϋπολογισμό του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top