Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτικός οδηγός για εγκύους
Οι έγκυες μπορούν να ταξιδεύουν

Ταξιδιωτικός οδηγός για εγκύους

Ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας, κ. Γιάννης Μεσσήνης, συνιστά στις εγκύους τι να προσέχουν στο ταξίδι. Οι έγκυες μπορούν να ταξιδεύουν, […]

Ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής<...> Γυναικολογικής Εταιρείας, κ. Γιάννης Μεσσήνης, συνιστά στις εγκύους τι να προσέχουν στο ταξίδι.

Οι έγκυες μπορούν να ταξιδεύουν, καθώς η εγκυμοσύνη θεωρείται μια φυσιολογική κατάσταση – πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου τους, σύμφωνα με τον κ. Μεσσήνη. “Δεν έχει σημασία το τρίμηνο της κύησης στο οποίο βρίσκονται, ούτε παίζει σημαντικό ρόλο το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιήσουν. Αυτά ισχύουν βέβαια για τις εγκύους που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα (π.χ. αιμορραγία), που δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένη παθολογία (π.χ. προδρομικός πλακούντας, υπέρταση κυήσεως κ.ά.) και δε χρειάζονται στενή ιατρική παρακολούθηση και ενδεχομένως εισαγωγή στο νοσοκομείο”.

Για τις εγκύους που δε θεωρούνται υψηλού κινδύνου, ο κ. Μεσσήνης συνιστά όσον αφορά τα ταξίδια:

  • Να μην πηγαίνουν σε απομονωμένα μέρη, αλλά να επιλέξουν μέρη στα οποία υπάρχει δυνατότητα για γρήγορη πρόσβαση σε μαιευτικό κέντρο ή νοσοκομείο με μαιευτική κλινική.
  • Να μην ταξιδεύουν σε χώρες με χαμηλό επίπεδο υγιεινής.
  • Να μην κάνουν πολύωρα ταξίδια, γιατί θα τους προκαλέσουν μεγάλη κόπωση.
  • Να μην αλλάζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τις διατροφικές συνήθειες της εγκυμοσύνης, κυρίως όσον αφορά τη συχνότητα των γευμάτων (να τρώνε μικρά και συχνά γεύματα).
  • Για τις εγκύους που δεν έχουν περάσει όλες τις παιδικές λοιμώδεις, ασθένειες (όπως την ερυθρά και την ανεμοβλογιά) και δεν έχουν κάνει πριν από την εγκυμοσύνη τα σχετικά εμβόλια, να αποφεύγουν τα ταξιδιωτικά μέσα με μεγάλο συγχρωτισμό ανθρώπων (πλοία, τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα) και να προτιμούν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024