Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠέντε νεκροί από κατολίσθηση σε παραλία της Πορτογαλίας

Πέντε νεκροί από κατολίσθηση σε παραλία της Πορτογαλίας

Πέντε άνθρωποι καταπλακώθηκαν και σκοτώθηκαν από κατολίσθηση βράχων την Παρασκευή σε παραλία στη νότια επαρχία Algarve της Πορτογαλίας, ανέφεραν οι διασώστες στο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. «Έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο πέντε […]

Πέντε άνθρωποι καταπλακώθηκαν και σκοτώθηκαν από κατολίσθηση βράχων την Παρασκευή σε παραλία στη νότια επαρχία<...> Algarve της Πορτογαλίας, ανέφεραν οι διασώστες στο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

«Έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο πέντε ανθρώπων, ενός άνδρα και τεσσάρων γυναικών», δήλωσε τηλεφωνικώς από την περιοχή στο πρακτορείο Reuters ο διοικητής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Artur Ricardo και πρόσθεσε ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η κατολίσθηση συνέβη τις μεσημεριανές ώρες στην Albufeira, μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Algarve.

Η κατολίσθηση βράχων στις ακτές της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι σύνηθες γεγονός και σχεδόν κάθε καλοκαίρι υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ιδίως τον Αύγουστο οπου συρρέουν οι Πορτογάλοι στις παραλίς της χώρας. Ωστόσο, οι θάνατοι είναι σπάνιοι και το σημερινό δυστύχημα είναι πιθανό να έχει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων εδώ και αρκετά χρόνια. Η κατολίσθηση προκάλεσε δημόσιες συζητήσεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της ημέρας σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας στις πορτογαλικές παραλίες. Στη βραχώδη απόκρημνη πλαγιά είχε αναρτηθεί πινακίδα που έγραφε «Επικίνδυνη περιοχή», ωστόσο η πρόσβαση στην παραλία δεν είχε αποκλειστεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024