Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Δικαιολογημένες οι σημερινές απουσίες εργαζομένων που οφείλονται στις πυρκαγιές

Τατιάνα Ρόκου - 24 Αύγουστος 2009, 00:00

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Αττική λόγω των πυρκαγιών που κατακαίουν και τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου της πρωτεύουσας δημιοούργησε εκτός των άλλων και δυσκολίες στους εκδρομείς που προγραμμάτιζαν την επιστροφή τους την Κυριακή...

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Αττική λόγω των πυρκαγιών που κατακαίουν και τους τελευταίους<...>

πνεύμονες οξυγόνου της πρωτεύουσας δημιοούργησε εκτός των άλλων και δυσκολίες στους εκδρομείς που προγραμμάτιζαν την επιστροφή τους την Κυριακή.

Η Ελληνική Αστυνομία αναγκάστηκε από τις συνθήκες να αποτείνει έκκληση προς τους εκδρομείς να αναβάλουν την επιστροφή τους στην Αθήνα την Κυριακή από τις βόρειες εισόδους της πόλης προκειμένου να διευκολυνθεί η πυρόσβεση, αλλά και για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή, με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών δικαιολογούνται οι απουσίες δημοσίων υπαλλήλων λόγω της πυρκαγιάς. Εξαιρούνται όσοι απασχολούνται σε θέσεις όπου η παρουσία τους είναι αναγκαία λόγω της κατάστασης στην Αττική.

Παράλληλα, η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά αποφάσισε την εφαρμογή των διατάξεων 380,656- 658 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στις εργασίες τους, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009, λόγω των πυρκαγιών (το οποίο συνεπάγεται ανωτέρα βία), και οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν κανονικά, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ημερομίσθιο τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top