Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Γεμάτα ξενοδοχεία και ανεκτίμητη διαφήμιση για το Βερολίνο

Τατιάνα Ρόκου - 26 August 2009, 00:00

Σύμφωνα με την εταιρεία Berlin Tourismus Marketing GmbH (BTM) ο απολογισμός του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου IAAF για τον τουρισμό του Βερολίνου ήταν ιδιαίτερα θετικός. Σύμφωνα με τον κ. Burkhard Kieker, διευθυντή της εταιρείας...

Σύμφωνα με την εταιρεία Berlin Tourismus Marketing GmbH (BTM) ο απολογισμός του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος<...>

Στίβου IAAF για τον τουρισμό του Βερολίνου ήταν ιδιαίτερα θετικός. Σύμφωνα με τον κ. Burkhard Kieker, διευθυντή της εταιρείας Berlin Tourismus Marketing: ”Το Βερολίνο απεδείχθη ένας καταπληκτικός οικοδεσπότης με ενθουσιασμό στο Ολυμπιακό Γήπεδο και εορταστική ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη. Η πόλη έσφυζε από ζωή, ενώ οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ήταν σημαντικά αυξημένες. Πολλοί επισκέπτες αποφάσισαν ακόμα και την τελευταία στιγμή να επισκεφθούν το Βερολίνο αυτές τις ημέρες”.

Τις τελευταίες 9 ημέρες περίπου 400.000 επισκέπτες πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα. Το σαββατοκύριακο τα αγωνίσματα που έλαβαν χώρα στους δρόμους προσέλκυσαν περίπου 1,3 εκατομμύρια θεατές. Κατά μέσο όρο τα ξενοδοχεία του Βερολίνου ήταν γεμάτα σε ποσοστό 80%, όταν ο Αύγουστος δεν είναι κατεξοχήν ο μήνας που επιλέγουν για διακοπές στην πόλη. Δεν επωφελήθηκαν όμως μόνο τα ξενοδοχεία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάθε θεατής ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος ξοδεύει περίπου 500 ευρώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Ανεκτίμητη διαφήμιση

Και η προβολή που δέχτηκε η γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου είναι πολύ σημαντική. Περισσότεροι από 2.500 δημοσιογράφοι για συνολικά εννέα ημέρες έδιναν τα ρεπορτάζ τους από το Βερολίνο. Οι εικόνες μεταδόθηκαν σε περίπου 4 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Μόνο στη Γερμανία περισσότεροι από 5,5 άνθρωποι καθηλώνονταν στις οθόνες τους κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Όπως δήλωσε ο κ. Kieker: ”Αυτές οι εικόνες είναι μοναδικές και ο αντίκτυπος τους θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό για εμάς σημαίνει χρήματα, Αυτές οι εικόνες θα κερδίσουν σήμερα τους μελλοντικούς επισκέπτες του Βερολίνου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top