Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Mare Verde

Βράβευση του Aldemar Olympian Village με το Green Key

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Σεπτέμβριος 2009, 00:00

Το διεθνές βραβείο / Σήμα Ποιότητας Green Key του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Fee-Foundation for the<...>

Environmental Education) απενεμήθη πρόσφατα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ομίλου Aldemar, Olympian Village, στη Σκαφιδιά του Νομού Ηλείας. 

Το Green Key αποτελεί, παγκοσμίως, σύμβολο ποιότητας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογικής διαχείρισης (eco label) των ξενοδοχειακών μονάδων που συμμετέχουν σ’αυτό και ξεκινά φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα με Εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Το Aldemar Olympian Village συγκαταλέγεται στις πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας που βραβεύτηκαν από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Green Key και αξιολογήθηκαν, έπειτα από αίτησή τους, ως προς τις περιβαλλοντικές τους πρακτικές, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που προβλέπει το πρόγραμμα.

Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται για τους επισκέπτες, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το Green Key. Καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, τη μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και επιπλέον την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Mare Verde”, οι ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου Aldemar και το προσωπικό τους κάθε χρόνο εξοικονομούν και προστατεύουν πολύτιμους φυσικούς πόρους, συμβάλλουν στην καθαριότητα των ακτών και μεταφέρουν το μήνυμα της οικολογικής συνείδησης σε πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές και στην τοπική κοινωνία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top