Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΤρυγητός 2009 από την Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
Σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής

Τρυγητός 2009 από την Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.) γιορτάζει την εποχή του τρυγητού και προσκαλεί τους λάτρεις του κρασιού στα οινοποιεία της, για να τους μυήσει […]

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.) γιορτάζει την εποχή του τρυγητού και προσκαλεί τους<...> λάτρεις του κρασιού στα οινοποιεία της, για να τους μυήσει στα μυστικά της διαδικασίας του τρύγου και της παραγωγής οίνου.

Τα Οινοποιεία – Μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, ανοίγουν τις πόρτες τους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Την ημέρα αυτή οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στα αμπέλια, θα ζήσουν από κοντά τη διαδικασία της συγκομιδής και του τρυγητού, και θα παρακολουθήσουν ζωντανά την μετατροπή του σταφυλιού, από πρώτη ύλη σε μούστο, και στη συνέχεια σε κρασί. Τέλος, θα γευτούν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από τον Αττικό αμπελώνα.

Η επίδειξη της διαδικασίας παραγωγής οίνου, από τη συγκομιδή του σταφυλιού έως τη δημιουργία του μούστου, είναι χωρισμένη σε τρία μέρη ίσης διάρκειας, κατά την οποία τα οινοποιεία που συμμετέχουν σας περιμένουν στις εγκαταστάσεις τους, για να ζήσετε από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Τρυγητού ’09 και τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση είναι τα εξής:

– 11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου.
– 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου.
– 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών των Οινοποιείων Αττικής για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις των οινοποιείων

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ: 5 μ.μ. – 7 μ.μ.: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: 5 μ.μ. – 7 μ.μ.: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ: 11 π.μ. έως 1 μ.μ.: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου, 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙEIO ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ: 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ: 11 π.μ. έως 1 μ.μ.: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου στο αμπέλι. 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ: 11 πμ ως 2 μμ: Kυνήγι χαμένου θησαυρού στον αμπελώνα, 3 μμ έως 5 μ.μ.: “Κοφίνια εν δράσει, μούστος εν βράσει” – Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας του δικού σας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή παλιών και νέων κρασιών και ανάδειξη ετικετών για το 2010.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Β. ΜΑΡΚΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Α. ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ: 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024