Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒύθιση τουριστικού σκάφους με 15 νεκρούς στην Οχρίδα
Εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα

Βύθιση τουριστικού σκάφους με 15 νεκρούς στην Οχρίδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, οι νεκροί από τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου που σημειώθηκε το Σάββατο στη λίμνη της Οχρίδας, ανέρχονται στους 15. Στο […]

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, οι νεκροί από τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου<...> που σημειώθηκε το Σάββατο στη λίμνη της Οχρίδας, ανέρχονται στους 15. Στο πλοιάριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1924, επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, μαζί με τα δύο μέλη του πληρώματος. Διασώθηκαν 42 άτομα. Το πλοίο είχε άδεια να μεταφέρει το μέγιστο 43 επιβάτες.

Το πλοιάριο βυθίστηκε σε απόσταση 200-300 μέτρα από την ακτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πλοιάριο ξαφνικά παρουσίασε κλίση και βυθίστηκε σε διάστημα 2 λεπτών. Όλοι οι νεκροί είναι Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο για περιήγηση στη λίμνη. Οι σοροί των νεκρών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας απέστειλε στην Οχρίδα αεροπλάνο για να παραλάβει τους Βούλγαρους πολίτες που διασώθηκαν. Το αεροπλάνο αναμένεται να επιστρέψει στη Σόφια αργότερα απόψε. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη απόψε και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov, ο οποίος μαζί με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Gjorgje Ivanov , επισκέφθηκε τους διασωθέντες. Τηλεφωνική συνομιλία για το δυστύχημα είχαν οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, Nikola Gruevski και Boyko Borisov, ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Mile Janakieski, υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους ηθικής τάξεως.

Η χθεσινή ημέρα στην ΠΓΔΜ κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους, ενώ η κυβέρνηση της Βουλγαρίας κήρυξε τη σημερινή, ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024