Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς το Σικάγο

Σικάγο: Ο δεύτερος προορισμός της Etihad στις ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Σεπτέμβριος 2009, 00:00

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε πτήσεις από την έδρα της στο<...>

Aμπου Ντάμπι προς το Σικάγο των ΗΠΑ. Η πρώτη πτήση EY151 απογειώθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και προσγειώθηκε 14 ώρες αργότερα στο OΆHare International Airport στο Σικάγο.

Για την πρώτη πτήση, η Etihad χρησιμοποίησε το Airbus A340-600 με την εμφάνιση Formula 1, ενώ πυροσβεστικά οχήματα του OΆHare αεροδρομίου δημιούργησαν τη γνωστή “αψίδα νερού” κατά την άφιξη του αεροσκάφους στον αεροδιάδρομο, λίγο πριν σταματήσει στον Αεροσταθμό 5. Με την έναρξη των πτήσεων για Σικάγο – τον τρίτο προορισμό της Etihad στη Β. Αμερική μετά τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο – ο συνολικός αριθμός των προορισμών του παγκοσμίου δικτύου της εταιρείας φτάνει τους 55.

O James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη των πτήσεων προς το Σικάγο, τον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό μας στη Β. Αμερική. Το Σικάγο θα αποτελέσει κομβικό σημείο του παγκόσμιου δικτύου πτήσεών μας, όπου αναμένουμε μεγάλη επιβατική κίνηση από πόλεις του δικτύου μας στη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Ο νέος στόλος της Etihad, με ενεργειακά αποδοτικά αεροσκάφη όσον αφορά στα καύσιμα, μάς επιτρέπει να πραγματοποιούμε πτήσεις προς ιδιαίτερα μακρινούς προορισμούς, όπως το Σικάγο και ταυτόχρονα να παρέχουμε στους πελάτες μας σε όλες τις καμπίνες την πιο πολυτελή εναέρια εμπειρία που μπορεί να προσφερθεί από αεροπορική εταιρεία”.

Ο Richard Olson, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΑΕ, δήλωσε: “Η έναρξη αυτών των πτήσεων, στα πλαίσια των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ΗΑΕ και των ΗΠΑ, είναι άλλη μια απόδειξη της δυνατής και αναπτυσσόμενης εμπορικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών”.

Με την έναρξη των τριών πτήσεων την εβδομάδα προς το Σικάγο, η Etihad Airways πετάει συνολικά προς τη Β. Αμερική 13 φορές την εβδομάδα: καθημερινά προς τη Νέα Υόρκη (JFK) και τρεις φορές την εβδομάδα προς το Τορόντο του Καναδά. Οι πτήσεις προς Β. Αμερική θα αυξηθούν σε 16 την εβδομάδα, όταν στο τέλος του Οκτωβρίου, οι πτήσεις προς Σικάγο θα πραγματοποιούνται 6 φορές την εβδομάδα.

Τον Ιούλιο, η Etihad και η American Airlines ανακοίνωσαν μια ευρεία συμφωνία κοινού κωδικού. Ο κωδικός “EY” εμφανίζεται πλέον σε επιλεγμένες πτήσεις εσωτερικού και σε διεθνείς πτήσεις που πραγματοποιούνται από την American, και αντίστοιχα ο κωδικός “ΑΑ” εμφανίζεται στις πτήσεις της Etihad προς τη Β. Αμερική και την Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top