Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θετικές οι προοπτικές για την 17η Philoxenia 2001

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Απρίλιος 2001, 00:00

Η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia<.>, θα πραγματοποιηθεί φέτος από την<...>

1η έως και την 4η Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την Helexpo με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η 17η Philoxenia 2001 σχεδιάζεται με τους καλύτερους οιωνούς καθώς όλα τα μεγέθη της προηγούμενης διοργάνωσης παρουσίασαν αύξηση έναντι των μεγεθών των προηγούμενων διοργανώσεων. Τα ενημερωτικά έντυπα της Philoxenia 2001 ήδη αποστέλλονται στους ενδιαφερόμενους, ενώ το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και φορέων του κλάδου αναμένεται να είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Στοιχεία Philoxenia 2000

Στη 16η Philoxenia 2000 συμμετείχαν 642 εκθέτες (549 από την Ελλάδα και 93 από το εξωτερικό) οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε 9.128 τ.μ. καθαρού εκθεσιακού χώρου. Οι εκθέτες του εξωτερικού (12 άμεσοι και 81 έμμεσοι) προήλθαν από τις εξής χώρες: Αίγυπτο, Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Ελβετία, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Κουβέιτ, Κροατία, Κύπρο, Λίβανο, Μαυρίκιο, Μ. Βρετανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Συρία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τυνησία και Φινλανδία.

Τη 16η Philoxenia 2000 επισκέφθηκαν 12.403 άτομα (έναντι 10.726 το 1999) και κόπηκαν 4.278 εισιτήρια (3.123 το 1999). Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 2.024 έναντι 1.969 του προηγούμενου έτους, εκ των οποίων οι 395 προήλθαν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 24 χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, Μάλτα, Μ. Βρετανία, Μολδαβία, Ντουμπάι, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία.

Οι εκθέτες της Philoxenia προέρχονται από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας, όπως: κρατικοί οργανισμοί τουρισμού, κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες αερομεταφορών, ναυτιλιακές εταιρίες, πρακτορεία τουρισμού, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά λεωφορεία και ειδικός Τύπος.

Επιχειρηματικός προσανατολισμός της Philoxenia

Πρωταρχικός στόχος για τη Philoxenia είναι η λειτουργία της ως εργαλείο ενίσχυσης της εμπορικής συνεργασίας και προώθησης του τουριστικού προϊόντος. Με αυτό το σκεπτικό, η Helexpo έχει καθιερώσει την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα να είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στους εμπορικούς επισκέπτες, προκειμένου να προχωρήσουν απερίσπαστοι στις επιχειρηματικές τους επαφές. Το δεύτερο διήμερο η Philoxenia ανοίγει για το ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να ενημερωθεί συγκεντρωτικά για τα προσφερόμενα προγράμματα διακοπών και αναψυχής.
Επίσης, η Helexpo προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο έχει προγραμματιστεί η αποστολή σημαντικού αριθμού προσκλήσεων σε εταιρίες του κλάδου από την ευρύτερη περιοχή. Ο φετινός κατάλογος των παραληπτών καταρτίζεται από τα αρμόδια τμήματα της Helexpo, με τη συνδρομή των ΔΙΤΕΞ και των εκθετών της Philoxenia.

Η Philoxenia στο Τουριστικό Πανόραμα

Η Philoxenia συμμετέχει με δικό της stand στην έκθεση 'Τουριστικό Πανόραμα' (stand C4). Η ενέργεια αυτή συνάδει με την πάγια τακτική της Philoxenia να διατηρεί ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με τον κλάδο και να ενημερώνει άμεσα για τα εκθεσιακά δρώμενα. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες αλλά και το ευρύ κοινό θα μπορούν να ενημερώνονται για τη δυναμική της έκθεσης από το 1985 που διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά μέχρι σήμερα, καθώς και για τη συμμετοχή ή την επίσκεψη τους στη διοργάνωση της 17ης Philoxenia 2001 στη Θεσσαλονίκη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top