Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙδρυση Μουσείων Τουρισμού και Παιχνιδιών από το Υπ. Τουρισμού
Ανάδειξη της στενής σχέσης του τουρισμού με τον πολιτισμό

Ιδρυση Μουσείων Τουρισμού και Παιχνιδιών από το Υπ. Τουρισμού

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλος, προέβη χθες στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ίδρυση δύο πρωτοποριακών μουσείων, του νέου Μουσείου Τουρισμού σε κτίριο που προσέφερε ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Τουρισμού, με έδρα την Πλάκα…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλος, προέβη χθες στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ίδρυση δύο<…> πρωτοποριακών μουσείων, του νέου Μουσείου Τουρισμού σε κτίριο που προσέφερε ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Τουρισμού, με έδρα την Πλάκα, και του Μουσείου Παιχνιδιών στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, που θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάδειξη της στενής σχέσης ανάμεσα στον πολιτισμό και την τουριστική παράδοση.

Για την ίδρυση του Μουσείου Τουρισμού, υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ι. Κοφίνη και του Ειδικού Γραμματέα, δρ. Ε. Αλεξανδράκη. Το νέο Μουσείο Τουρισμού θα περιλαμβάνει εγκατάσταση μόνιμου εκθετηρίου με το εκδοτικό υλικό του ΕΟΤ (αφίσες, βιβλία, εκδόσεις τουριστικές, διαφημιστικά, φυλλάδια, τουριστικό τύπο, ημερήσιο και περιοδικό), τη συλλογή των βραβευμένων διαφημιστικών παρουσιάσεων (έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό) της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη συγκέντρωση του οπτικοακουστικού υλικού, με το οποίο θα παρουσιάζεται η τουριστική διαδρομή στην Ελλάδα μέσω ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ελληνικών ή αλλοδαπών ντοκιμαντέρ κ.ά., τη συλλογή υλικού για τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και τους παραδοσιακούς οικισμούς, τη συλλογή φωτογραφικού υλικού, σλάιντ, διαφημιστικών φυλλαδίων από επιχειρήσεις που απασχολήθηκαν αμέσως ή εμμέσως με τον τουρισμό, την προβολή με όλους τους δυνατούς τρόπους του ελληνικού τουρισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τη δημιουργία ψηφιακής και τεχνολογικής υποδομής μέσω της οποίας θα δίδεται η δυνατότητα προβολής ταινιών, ανεύρεσης αρχείων σχετικών με τον τουρισμό, ενημέρωση από το Διαδίκτυο (Internet), καθώς και τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο χώρο του μουσείου.

Η ίδρυση του νέου μουσείου θα συμβάλλει στην ανάδειξη της στενής σχέσης του τουρισμού με τον πολιτισμό, ο οποίος είναι κυρίαρχο στοιχείο της τουριστικής μας παράδοσης, στην τουριστική παιδεία, ευαισθητοποιώντας τους φοιτητές του τουρισμού, τα στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων, τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους ερευνητές του τουρισμού αλλά και τους τουριστικούς φορείς και ενώσεις της χώρας μας.

Στο Μουσείο Παιχνιδιού θα εκτίθενται 50.000 παιχνίδια και αντικείμενα που αφορούν στο παιδί, τα οποία συνέλεξε εδώ και χρόνια και έχει στην προσωπική της κατοχή η πρόεδρος του Λαογραφικού – Εθνολογικού Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης και δρ. Παιδαγωγικής κ. Μ. Βιλδιρίδη.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας δήλωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση προχωράμε στην ίδρυση και υπογραφή μνημονίου για δύο σημαντικά μουσεία που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ. Το πρώτο είναι το Μουσείο Τουρισμού ένα μοναδικό μουσείο του οποίου η σύλληψη και η οργάνωση είναι πρωτοβουλία του Συνδέσμου των Γυναικών του Τουρισμού, καταξιωμένων επιχειρηματιών δηλαδή του Τουρισμού, που συνέλαβαν και προώθησαν αυτήν την ιδέα. Μέσα από αυτό θα αξιοποιήσουμε το τεράστιο πολύτιμο αρχειακό υλικό του ΕΟΤ με τη συνεργασία του προέδρου του οργανισμού, κ. Ιωάννη Κοφίνη, που συμμετέχει σε αυτό το μνημόνιο. Από την άλλη πλευρά, μαζί με το δήμαρχο Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Μαυρομάτη, θα αξιοποιήσουμε και την περιοχή της Β.Ελλάδας μέσω μίας πολύτιμης ιδιωτικής συλλογής παιχνιδιού της κ.Κ. Μαριάνας Βιλδιρίδη, την οποία ευχαριστούμε για τα 50.00 παιχνίδια όλων των ηλικιών και περιόδων που δια βίου έχει συλλέξει. Με τη συλλογή παιχνιδιών θα ιδρύσουμε το μοναδικό και μεγαλύτερο μουσείο παιχνιδιού που υπάρχει στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στη δημιουργία δύο πρωτοπόρων μουσείων που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον τουρισμό. Περνάμε στην πράξη και στηρίζουμε τον τουρισμό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024