Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οι εκπομπές των αεροσκαφών θα πρέπει να προσαρμοστούν στα επίπεδα του 2005

Διεθνείς προσπάθειες για μείωση των αερίων του Θερμοκηπίου

Τατιάνα Ρόκου - 14 Σεπτέμβριος 2009, 00:00

Οι εκπομπές των αεροπορικών εταιρειών θα πρέπει να προσδιορίζονται στα επίπεδα του 2005 το 2050, ώστε να συμβάλουν στη διασφάλιση της επιτυχίας των παγκόσμιων προσπαθειών για τη μείωση των αερίων του Θερμοκηπίου, δήλωσε ότι η Βρετανική Επιτροπή Κλιματικών Μεταβολών, η...

Οι εκπομπές των αεροπορικών εταιρειών θα πρέπει να προσδιορίζονται στα επίπεδα του 2005 το 2050, ώστε να συμβάλουν<...>

στη διασφάλιση της επιτυχίας των παγκόσμιων προσπαθειών για τη μείωση των αερίων του Θερμοκηπίου, δήλωσε ότι η Βρετανική Επιτροπή Κλιματικών Μεταβολών, η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση της Βρετανίας.

Οι εκπομπές καυσαερίων από όλες τις αεροπορικές εταιρείες από την United Airlines έως την Air Zimbabwe θα πρέπει “ιδανικά” να είναι περιορισμένες αν και αρχικά οι πτήσεις μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών μπορούν να απαλλαγούν, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Adair Turner.

Οι εκπομπές από τα αεροπλάνα δεν περιορίζονται από μια παγκόσμια συνθήκη και εταιρείες όπως η British Airways Plc και η Air France-KLM Group έχουν προτείνει ένα σύστημα “εμπορίας” των εκπομπών για όλους τους αερομεταφορείς. Οι συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν τις αερομεταφορές ανέφερε η εν λόγω επιτροπή.

Τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δεν υπόκεινται σε περιορισμούς των εκπομπών τους βάσει της συνθήκης του Πρωτοκόλλου του Κιότο, αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των αερίων του Θερμοκηπίου. Λόγω της αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας, οι περιβαλλοντικές εκτιμήσεις της Greenpeace δείχουν ότι τα αέρια του Θερμοκηπίου που εκλύονται από τα αεροπλάνα θα διπλασιαστούν έως το 2050, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top