Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης θα οδηγήσει φέτος σε ύφεση την ελληνική οικονομία

Μειωμένα κατά 15,4% τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο

Τατιάνα Ρόκου - 21 Σεπτέμβριος 2009, 00:00

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις υποχώρησαν κατά 15,4% στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2009, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τον Ιούλιο, η μείωση ήταν 15,4% έναντι 10,4% τον...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις υποχώρησαν κατά<...>

15,4% στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2009, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τον Ιούλιο, η μείωση ήταν 15,4% έναντι 10,4% τον προηγούμενο μήνα. Στο α΄εξάμηνο η μείωση των εισπράξεων από τον τουρισμό είχε ανέλθει στο 14,7%.

Στον τουριστικό κλάδο απασχολείται ένας στους πέντε εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή συναλλάγματος μετά τη ναυτιλία.

Η μεγάλη μείωση των εσόδων και της κίνησης (-8% στο επτάμηνο) θα οδηγήσει, εκτός απρρόπτου, σε ύφεση την ελληνική οικονομία φέτος, για πρώτη φορά από το 1993. Η ύφεση σε Γερμανία και Βρετανία, απ`όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των 15 εκατ. τουριστών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό. Οι δαπάνες των ξένων επισκεπτών ίσως είναι χαμηλότερες από ό,τι υποδηλώνουν οι αφίξεις, καθώς τα ξενοδοχεία προχώρησαν σε μεγαλύτερες προσφορές για να προσελκύσουν τουρίστες.

Παράγοντες της κλάδου εκτιμούν ότι η μείωση των εσόδων στο σύνολο του 2009 θα διαμορφωθεί κοντά στο 15%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top