Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΣεμινάριο για λεωφορειοπειρατείες – αεροπειρατείες από την ΕΛ.ΑΣ.
Υπουργείο Εσωτερικών

Σεμινάριο για λεωφορειοπειρατείες – αεροπειρατείες από την ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου το πενθήμερο σεμινάριο, που οργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα “Λεωφορειοπειρατείες – Αεροπειρατείες (διαπραγματεύσεις – δυναμικές επεμβάσεις)” και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής […]

Ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου το πενθήμερο σεμινάριο, που οργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα “Λεωφορειοπειρατείες – Αεροπειρατείες<...> (διαπραγματεύσεις – δυναμικές επεμβάσεις)” και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια Ημαθίας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 21 Έλληνες Αξιωματικοί και 10 εκπρόσωποι / εμπειρογνώμονες από ξένες χώρες (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο και Σερβία).

Κατά την τελετή λήξης του σεμιναρίου παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, παρέστησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, επιτετραμμένοι της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, ο διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπαδάκης, ο νομάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, η δήμαρχος Βέροιας κα Χρυσούλα Ουσουλτζόγλου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο κ. Τσιατούρας, απένειμε στους συμμετέχοντες τα διπλώματα συμμετοχής στο σεμινάριο και στην συνέχεια κατά την ομιλία του επισήμανε: “Το 5νθήμερο σεμινάριο `Λεωφορειοπειρατείες – Αεροπειρατείες` που λήγει σήμερα, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας σε διασυνοριακό και εθνικό επίπεδο και ειδικότερα των ειδικών μονάδων που είναι επιφορτισμένες στην αντιμετώπιση τέτοιων κρίσιμων περιστατικών. Η προσομοίωση, η δοκιμασία των ασκήσεων επί χάρτου και η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στη χθεσινή πραγματική άσκηση, εκτιμώ ότι, μεθοδολογικά ως διαδικασία, είναι η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική στην μετεκπαίδευση στελεχών, που θα κληθούν να αναλάβουν υψηλής επικινδυνότητας αποστολές.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο 10 εμπειρογνωμόνων από την Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο και Σερβία, καθώς και 21 αξιωματικών από την Ελλάδα, παρείχε τις ευκαιρίες ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας, σε θέματα ασφάλειας, που απασχολούν όλες τις αστυνομίες του κόσμου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024