Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνάντηση του Π. Γερουλάνου με την πρόεδρο των Special Olympics
Η Πολιτεία στηρίζει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011

Συνάντηση του Π. Γερουλάνου με την πρόεδρο των Special Olympics

Τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics “Αθήνα 2011”, εξέφρασε ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Special Olympics International, Timothy Shriver και την πρόεδρο των Παγκόσμιων…

Τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics “Αθήνα 2011”, εξέφρασε ο υπουργός<...> κ. Παύλος Γερουλάνος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Special Olympics International, Timothy Shriver και την πρόεδρο των Παγκόσμιων Αγώνων “Αθήνα 2011”, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics στη χώρα μας.

Στη συνάντηση που είχε και συμβολικό χαρακτήρα καθώς έγινε κάτω από την Ακρόπολη, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η Ελλάδα ως κοιτίδα του πολιτισμού θα στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του σεβασμού στην διαφορετικότητα και της συμμετοχής στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει. “Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Θα στηρίξουμε τη τόσο ξεχωριστή διοργάνωση που έχει αναλάβει η χώρα μας και όπως λέει μήνυμα των Αγώνων `θα είμαστε όλοι μέσα`”, δήλωσε με έμφαση ο κ. Γερουλάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κένεντι Σράιβερ και η κα Δεσποτοπούλου ήταν οι πρώτοι άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού που συνάντησε ο κ. Γερουλάνος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο πρόεδρος των Special Olympics International δήλωσε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην Ελλάδα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα μας θα διοργανώσει πετυχημένους Αγώνες. “Είναι μαγευτικό να ζεις σε μια τέτοια χώρα όπου συναντιούνται ο πολιτισμός με τον αθλητισμό. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαι πεπεισμένος πως με την βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης οι Αγώνες του 2011 θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία”.

Το νέο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού υποδέχτηκε η κα Δεσποτοπούλου: “Η παρουσία του κ. υπουργού μάς δίνει δύναμη για να φέρουμε εις πέρας το μεγαλύτερο παγκόσμιο, αθλητικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός του 2011 η διοργάνωση του οποίου έχει ανατεθεί στη χώρα μας. Ο κ. Γερουλάνος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία”, δήλωσε.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές / διαιτητές και θα φιλοξενηθούν 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, σε μια διοργάνωση που θα καλυφθεί διεθνώς από 3.000 δημοσιογράφους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024