Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑεροπορικές μεταφορές και ΟΣΕ οι προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταφορών
Διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, διακρατικές συμφωνίες και επίγεια εξυπηρέτηση

Αεροπορικές μεταφορές και ΟΣΕ οι προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταφορών

Ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσε ότι θα προωθηθούν ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, τις διακρατικές συμφωνίες και την επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων…

Ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσε ότι θα προωθηθούν ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, τις<...> διακρατικές συμφωνίες και την επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην πρώτη τους ενημερωτική συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες στους τομείς των Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Ρέππας και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης συζήτησαν σημαντικά θέματα, όπως είναι αυτό των αεροπορικών μεταφορών, του ΟΣΕ και των δικτύων. Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι τάχιστα θα προωθηθούν ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, τις διακρατικές συμφωνίες και την επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ειδικότερα, στα μέσα της εβδομάδας θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, με βάση τον κανονισμό 1008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως διευκρινίστηκε, σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν τίθεται θέμα μοριοδότησης για τα νέα αεροσκάφη, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι αξιόπλοα, ασφαλή, να είναι νηολογημένα στην Ελλάδα και να έχουν πάρει άδεια πτήσεων από τις ελληνικές αρχές. Διευκρινίστηκε ότι η νέα κυβέρνηση έθεσε θέμα παλαιότητας των αεροσκαφών, αλλά η απάντηση που δόθηκε από την ΕΕ ήταν αρνητική, με την επισήμανση ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά ο υπάρχων κανονισμός.

Τη επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τις διακρατικές συμφωνίες στον τομέα των αερομεταφορών, ενώ μέχρι τις 23 του μηνός θα γίνει ο διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Η σκέψη που υπάρχει είναι ο διαγωνισμός να αφορά κάθε αεροδρόμιο χωριστά, χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ομαδοποιήσεων.

Το άλλο θέμα που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση ήταν αυτό του ΟΣΕ, το οποίο ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε μέγα θέμα και μέγα πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει μια “τεράστια τρύπα”, καθώς το έλλειμμά του τριπλασιάστηκε την τελευταία εξαετία, κάνοντας λόγο για σπατάλες που δεν έχουν προηγούμενο. Τόσο ο κ. Ρέππας όσο και ο κ. Σηφουνάκης, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το μοντέλο εθελουσίας εξόδου που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο τρόπος λειτουργίας του Οργανισμού δεν ανταποκρίνεται στο μοντέλο που σκέπτεται να προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση.

Για το θέμα του έργου των οπτικών ινών τονίστηκε ότι υπάρχει ήδη ένα σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί η παρούσα κυβέρνηση και το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή, αφού συμπληρωθεί με στοιχεία που θα προκύψουν από τη δημόσια διαβούλευση που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανεφερόμενος στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Ρέππας το χαρακτήρισε πολύ μεγάλο, που θα σηκώσει σημαντικό βάρος της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη. Στο σημείο διευκρίνισε ότι στις αρμοδιότητες του υπουργείου υπάγονται εκτός από τα θέματα μεταφορών και επικοινωνιών, όλα τα δημόσια έργα, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών κτιρίων, καθώς και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε επίσης στις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων υπουργείων, η επιλογή των οποίων θα γίνει μέσω ανοιχτού διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί στο διαδίκτυο, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου, αλλά θα έχει λόγο και το υπουργείο. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Σηφουνάκης έστειλε επιστολή στους επικεφαλής των Οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο, ζητώντας τους να μην πάρουν καμιά απολύτως απόφαση που έχει σχέση με δαπάνες και προσλήψεις. Τέλος, ο κ. Ρέππας ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρη Πλατή για τη βοήθεια που προσέφερε αυτές τις μέρες, κυρίως σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για τα θέματα του υπουργείου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024