Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Π. Γερουλάνος: Απαιτούνται συνέργιες μεταξύ πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού

Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης ο νομός Ηλείας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Οκτώβριος 2009, 00:00

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε χθες με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας,...

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός<...>

κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε χθες με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, περιοχή που, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θα επισκεπτόταν πρώτη ως πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει άμεσα το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Συνοδευόμενος από τους “κατ`εξοχήν αρμόδιους υπουργούς για την ανασυγκρότηση της περιοχής” Δ. Ρέππα, Κ. Μπατζελή, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ. Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή “ως χρέος της πολιτείας”. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Ισπανός αρχιτέκτονας-χωροτάκτης και αναμορφωτής της πόλης της Βαρκελώνης, Γιόσεφ Ασεμπίγιο, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα συμβάλει μαζί με τους υπουργούς και τους Ελληνες επιστήμονες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι στόχος του προγράμματος είναι η Αρχαία Ολυμπία να γίνει πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης και είπε ότι γι` αυτό προβλέπεται η ίδρυση σχολής αθλητισμού, ολυμπισμού και πρότυπης ανάπτυξης, η δημιουργία διεθνούς πρότυπου ολυμπιακού αθλητικού κέντρου και η ανάπτυξη του διεθνούς ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας. “Ολα αυτά θα γίνουν με την κινητοποίηση του πολίτη και των φορέων, αλλά και των κεφαλαίων” επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι ο θυμός και η απελπισία που ένιωθε κάθε πολίτης πριν δύο χρόνια πρέπει να γίνουν πηγή ελπίδας και πως πρέπει να υπάρχει σχέδιο και πολιτική βούληση για να γίνει αυτό πράξη. Είπε, μάλιστα, ότι η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας συνδυάζει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πως απαιτούνται συνέργιες μεταξύ του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού για να δώσουμε αξία σε αυτά που πραγματικά μας νοιάζουν ως Ελληνες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top