Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαγωνιστική διαδικασία για 24 τακτικές αεροπορικές γραμμές εσωτερικού

Προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές

Τατιάνα Ρόκου - 19 Οκτώβριος 2009, 00:00

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, προχώρησε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας, όπως είχε δεσμευτεί την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαγωνιστική διαδικασία, που γίνεται με βάση...

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, προχώρησε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών<...>

και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας, όπως είχε δεσμευτεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Η διαγωνιστική διαδικασία, που γίνεται με βάση τις διατάξεις του Κοινοτικού Κανονισμού, 1008/2008, αφορά την παροχή δημόσιων υπηρεσιών για 24 τακτικές αεροπορικές γραμμές εσωτερικού και συγκεκριμένα: Από Αθήνα για Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Σκύρο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο και από Θεσσαλονίκη για Σάμο, Χίο, Κέρκυρα, Σκύρο, Καλαμάτα.

Οι άγονες γραμμές περιλαμβάνουν επίσης τα δρομολόγια Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος, Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, Ρόδος-Καστελόριζο, Ρόδος-Κως-Λέρος-Αστυπάλαια, Κέρκυρα-Aκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη-Σητεία και Aκτιο-Σητεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 61η μέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι θα ανακηρυχθούν την 1η Μαρτίου του 2010. Σημειώνεται ότι η διάρκεια του έργου που θα αναλάβει ο μειοδότης, θα είναι διετής και όχι τετραετής όπως ήταν μέχρι τώρα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι το έργο των άγονων γραμμών έχουν αναλάβει προσωρινά οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, που με τη σειρά τους έχουν αναθέσει τα δρομολόγια στην Olympic Air, που είναι το διάδοχο σχήμα, μετά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Όμως στο τέλος του έτους, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές παύουν να υφίστανται σαν εταιρία. Έτσι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τον προσεχή Μάρτιο που εκτιμάται ότι θα αναλάβει έργο ο νικητής του διαγωνισμού, θα γίνει νέος γύρος διαβουλεύσεων.

Ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές αποτελεί έναν κατά βάση μειοδοτικό διαγωνισμό και κατά συνέπεια βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η οικονομική προσφορά του ενδιαφερόμενου αερομεταφορέα.

Κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιείται έλεγχος επί των δικαιολογητικών συμμετοχής των διαγωνιζομένων αερομεταφορέων και τεχνική αξιολόγηση των προσφορών τους βάσει προβλεπομένων κριτηρίων που αφορούν την καταλληλότητα των αεροσκαφών που θα χρησιμοποιηθούν, στην φερεγγυότητα και την εταιρική δομή των εταιρειών, καθώς και στους όρους τεχνικής εκμετάλλευσης και του προτεινόμενου προγράμματος πτήσεων για την εξυπηρέτηση της “άγονης γραμμής”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top