Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣυμφωνία στην Ε.Ε. για μείωση των αερίων σε αεροπλάνα και πλοία
Οι εκπομπές αερίων από πλοία και αεροπλάνα δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη του Κιότο

Συμφωνία στην Ε.Ε. για μείωση των αερίων σε αεροπλάνα και πλοία

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ συμφώνησαν σε μία πρόταση για περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από αεροπλάνα και πλοία κατά 10% και 20% αντίστοιχα μέσα […]

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ συμφώνησαν σε μία πρόταση για περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του<...> θερμοκηπίου από αεροπλάνα και πλοία κατά 10% και 20% αντίστοιχα μέσα στην επόμενη δεκαετία, ανέφεραν δύο διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση θα παρουσιαστεί σε άλλες χώρες κατά τις συνομιλίες που θα γίνουν στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο, που αποσκοπούν στην εξεύρεση τρόπου αντικατάστασης του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι εκπομπές αερίων από πλοία και αεροπλάνα δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη του Κιότο, η ισχύς της οποίας λήγει το 2012, αλλά η ΕΕ θέλει σε οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί στην Κοπεγχάγη να συμπεριληφθούν και οι εκπομπές αερίων από πλοία και αεροπλάνα.

Πριν από τις συνομιλίες διπλωμάτες ανέφεραν ότι το θέμα της μείωσης των εκπομπών αερίων από πλοία και αεροπλάνα είναι ένα από τα σημαντικότερα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ορισμένες χώρες μέλη υποστήριξαν ότι η ΕΕ δεν πρέπει να δεσμευθεί σε οποιαδήποτε όρια εκπομπών πριν συμφωνήσουν άλλες μεγάλες οικονομίες.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός μετά την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, χθες, να συμφωνήσουν στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες που θα απέβλεπε στην εξασφάλιση της υποστήριξής τους για μία διεθνή συμφωνία για το κλίμα.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προσαρμοστούν στην αλλαγή της θερμοκρασίας χωρίς τη βοήθεια από τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες, που πλούτισαν τροφοδοτώντας τις βιομηχανίες τους με υδρογονάνθρακες και ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024