Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οι εκπομπές αερίων από πλοία και αεροπλάνα δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη του Κιότο

Συμφωνία στην Ε.Ε. για μείωση των αερίων σε αεροπλάνα και πλοία

Τατιάνα Ρόκου - 22 Οκτώβριος 2009, 00:00

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ συμφώνησαν σε μία πρόταση για περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του<...>

θερμοκηπίου από αεροπλάνα και πλοία κατά 10% και 20% αντίστοιχα μέσα στην επόμενη δεκαετία, ανέφεραν δύο διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση θα παρουσιαστεί σε άλλες χώρες κατά τις συνομιλίες που θα γίνουν στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο, που αποσκοπούν στην εξεύρεση τρόπου αντικατάστασης του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι εκπομπές αερίων από πλοία και αεροπλάνα δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη του Κιότο, η ισχύς της οποίας λήγει το 2012, αλλά η ΕΕ θέλει σε οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί στην Κοπεγχάγη να συμπεριληφθούν και οι εκπομπές αερίων από πλοία και αεροπλάνα.

Πριν από τις συνομιλίες διπλωμάτες ανέφεραν ότι το θέμα της μείωσης των εκπομπών αερίων από πλοία και αεροπλάνα είναι ένα από τα σημαντικότερα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ορισμένες χώρες μέλη υποστήριξαν ότι η ΕΕ δεν πρέπει να δεσμευθεί σε οποιαδήποτε όρια εκπομπών πριν συμφωνήσουν άλλες μεγάλες οικονομίες.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός μετά την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, χθες, να συμφωνήσουν στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες που θα απέβλεπε στην εξασφάλιση της υποστήριξής τους για μία διεθνή συμφωνία για το κλίμα.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προσαρμοστούν στην αλλαγή της θερμοκρασίας χωρίς τη βοήθεια από τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες, που πλούτισαν τροφοδοτώντας τις βιομηχανίες τους με υδρογονάνθρακες και ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top