Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
46η έκθεση τουριστικών πρακτόρων του Ρίμινι – TTG INCONTRI

Η Νομαρχία Ρεθύμνου στην Τουριστική Έκθεση του Ρίμινι

Τατιάνα Ρόκου - 23 Οκτώβριος 2009, 00:00

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 46η έκθεση τουριστικών πρακτόρων του Ρίμινι – TTG INCONTRI, 16-18 Οκτωβρίου 2009. Το Ρίμινι<...>

είναι παραθαλάσσια πόλη στην Αδριατική στην επαρχία Emilia Romagna που μαζί με τις Ραβέννα, Ριτσώνα, Κατολίκα και Σαν Μαρίνο απαρτίζουν την ναυαρχίδα του τουριστικού ιταλικού προϊόντος.

Η πατρίδα του Φρεντεντερίκο Φελλίνι είναι ουσιαστικά ο πρώτος προορισμός του οργανωμένου μαζικού τουρισμού. Στις ακτές της με τα 1.200 περίπου ξενοδοχεία, το όνειρο των διακοπών των Ιταλών, αλλά και κέντρο Ευρωπαίων παίρνει σάρκα και οστά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πόλη διαθέτει σχολή τουρισμού, εκθεσιακό κέντρο και ξενοδοχεία για συνεδριακό τουρισμό. Στις 21/9/1944 η πόλη απελευθερώθηκε από την 3η ορεινή ταξιαρχία μας και στο Δημαρχείο της πόλης κυμάτισε η ελληνική σημαία.

Φέτος, μέσα στις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης 30.000 περίπου τουριστικοί πράκτορες, αλλά και στελέχη του τουρισμού μέτρησαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους για το 2010 ενθαρρυντικά και αισιόδοξα και με προοπτική στο δύσκολο περιβάλλον των επιπτώσεων της παρελθούσας τουριστικής περιόδου. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι όπως μας αναφέρθηκαν, πολλά συμβόλαια για το 2010 υπογράφθηκαν από τις b2b συναντήσεις.

Οι πωλητές είχαν 600 stands και μεγάλες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις έκαναν οι: Τουρκία, Ισπανία, Τσεχία, Μεξικό και Βραζιλία. Από τους χειμερινούς προορισμούς ξεχώρισαν οι Ταϊλάνδη, οι Μαλβίδες και τα νησιά Αγ. Μαυρικίου. Στην έκθεση συμμετείχαν για πρώτη φορά οι Αμπού Ντάμπι, Φινλανδία, Σερβία και Ουζμπεκιστάν. Η Ελλάδα συμμετείχε με ένα μικρό περίπτερο. Περίπτερα από Ελλάδα είχαν και οι ΑΝΕΚ, Super Fast, Αγούδημος, Μινωικές – Γκριμάλντι και τα ξενοδοχεία του κ. Γιαννικάκη. Από την Κρήτη υπεύθυνος της παρουσίας ήταν ο κ. Μανώλης Μενιουδάκης, διευθυντής Τουρισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου.

Στις επαφές που έγιναν, κλείστηκαν συμφωνίες με την βοήθεια του ΕΟΤ για συνεργασία με το RAI 1, αλλά και την δημιουργία ενός workshop παρουσίασης της Κρήτης. Το ενδιαφέρον για την Κρήτη ήταν έντονο και ουσιώδες και αναφέρθηκαν νέες πτήσεις τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2010 για το νησί.

Η έκθεση TTG INCONTRI ήταν μία ευχάριστη έκπληξη με υψηλού επιπέδου παρουσίες, επισκέπτες, συναντήσεις, συμφωνίες που δημιουργούν ένα υπόβαθρο για μόνιμη παρουσία και προβολή σε μία αγορά με τεράστιες προοπτικές.

Η αγορά της βόρειας Ιταλίας και Γαλλίας αποτελούν ένα στοχοποιημένο κοινό (target group) που με μία σταθερή και μόνιμη παρουσία και προβολή μπορεί να αποφέρει θετικές αποζημιώσεις.

Η Κρήτη συμμετείχε πρώτη φορά στην TTG INCONTRI, που άνοιξε την αυλαία της παρουσίας του νησιού την περίοδο 2009–2010 στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top