Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Green Key

Olympic Palladium: το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο πόλης με Green Key

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Οκτώβριος 2009, 00:00

Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμμματος Green Key αποφάσισε τη βράβευση της ξενοδοχειακής μονάδας “Olympic Palladium” στο<...>

Ρέθυμο της Κρήτης. Η καθολική ανακαίνιση του ξενοδοχείου διήρκησε έξι μήνες Η εταιρεία ξενοδοχείων Κ. Λεντζάκης ΑΕ εγκατέστησε συστήματα διαχείρισης ενέργειας φιλικά στο περιβάλλον και η απόφαση αυτή πάρθηκε για δύο βασικούς λόγους:
1). Η εξοικονόμηση ενέργειας επηρεάζει το λειτουργικό κόστος και δημιουργεί μεγαλύτερο περιθώριο κερδοφορίας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο ανταγωνισμός, που αναγκάζουν τα ξενοδοχεία να καταφεύγουν σε προσφορές με μείωση στις τιμές του τουριστικού προϊόντος αλλά και η ανοδική πορεία των τιμών στις πρώτες ύλες και κατ’ επέκταση των καυσίμων οδηγούν σε συμπίεση αυτού του περιθωρίου. Με τη μείωση του κόστους στην ενέργεια αμβλύνεται αυτή η άνιση πορεία της σχέσης κόστους και κέρδους.
2) Η φιλοοικολογική διάθεση των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα τους οδηγεί στο να προτιμούν ξενοδοχεία που σέβονται το περιβάλλον και εφαρμόζουν ανάλογες στρατηγικές μάνατζμεντ. Aρα η εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα ξενοδοχείο θεωρείται ήδη ένα ακόμη τουριστικό ενδιαφέρον.

Στη σχεδίαση της ανακαίνισης υιοθετήθηκαν  αρκετά συστήματα όπως
- ηλεκτρονικό saver στο δωμάτιο,
- θερμομόνωση στους εξωτερικούς τοίχους και στην πόρτα του μπαλκονιού,
- λαμπτήρες οικονομίας και led σε όλα τα φωτιστικά σταθερής και μεταβλητής λειτουργίας.
Για την εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο τοποθετήθηκαν καζανάκια μικρής χωρητικότητας, εγκαταστάθηκαν ντουζιέρες που έχουν θερμομετρική ένδειξη του παρεχόμενου νερού που λειτουργεί σαν μηχανικός θερμοστάτης και τοποθετήθηκε μηχανισμός αποσκλήρυνσης του νερού.
Τέλος, εγκαταστάθηκε κεντρικός ελεγχόμενος κλιματισμός με αερόψυκτο σύστημα με έξι τουρμπίνες, ενώ καταργήθηκαν οι καυστήρες και ο λέβητας θέρμανσης του νερού του ξενοδοχείου, εγκαθιστώντας ένα μηχάνημα νέας τεχνολογίας με σύστημα θέρμανσης του νερού το οποίο εκμεταλλεύεται την θερμότητα, η οποία εκλύεται από τον συμπιεστή των ψυκτικών μηχανημάτων (όπως κλιματισμός και ψυγεία).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top