Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις25η Philoxenia: 800 εκθέτες από 18 χώρες, 70 hosted buyers από 22 χώρες
HELEXPO

25η Philoxenia: 800 εκθέτες από 18 χώρες, 70 hosted buyers από 22 χώρες

Σε επίκεντρο της ευρωπαϊκής εκθεσιακής δραστηριότητας του τουριστικού κλάδου αναδεικνύονται η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και η παράλληλη Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Οκτωβρίου […]

Σε επίκεντρο της ευρωπαϊκής εκθεσιακής δραστηριότητας του τουριστικού κλάδου αναδεικνύονται η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και η παράλληλη<...> Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, χάρη στην εξωστρέφεια της φετινής διοργάνωσης και την επίκαιρη θεματολογία του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, που πλαισιώνει την Έκθεση με θέμα: “Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα – Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη. Την επίσημη έναρξη των εργασιών της 25ης PHILOXENIA και του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού θα τελέσει η υφυπουργός Τουρισμούς, κα Aντζελα Γκερέκου, την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.

Στην 25η PHILΟΧΕΝΙΑ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου -στην οποία πήραν μέρος επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δημήτρης Μαντούσης – συμμετέχουν 800 εκθέτες, έναντι 820 πέρυσι. Οι εκθέτες προέρχονται από 18 χώρες και συγκεκριμένα από Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία, Γκάνα, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία κα Ινδονησία, ενώ 11 χώρες συμμετέχουν με οργανωμένες κρατικές συμμετοχές (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία και Τυνησία).

Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται, επίσης, από ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα hosted buyers. Έχουν προσκληθεί 70 tour operators από 22 χώρες και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Αντίστοιχα, η έκθεση πλαισιώνεται και από πρόγραμμα hosted media και από πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που αναδίδουν και διαδίδουν ανά την υφήλιο το ξεχωριστό “χρώμα” της Ελλάδας:

– Έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής της δημιουργού Αναστασίας Μωραϊτου με θέμα τον πολιτισμό της Ελλάδας (περίπτερο 15, ημιόροφος).
– Έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Μαγουνάκη, με θέματα εμπνευσμένα από τα τοπία της Ελλάδας (περίπτερο 14).
– Συναυλία με τον τραγουδιστή Αλέξανδρο Μαρινίδη, με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα (περίπτερο 14).
Οι τρεις παραπάνω εκδηλώσεις διοργανώνονται από κοινού από τη HELEXPO και το περιοδικό “Taksidi 2 Greece”.
– Η μεγάλη Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Λασιθιωτάκη, με τίτλο “Μέρες Επίγειες”, στο Περίπτερο των Εθνών (Περίπτερο 6), που διοργανώνει η HELEXPO με αφορμή τη Phioxenia, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των “Δημητρίων”. Η έκθεση ξεκινά σήμερα, 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, φέτος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της HOTELIA, της Έκθεσης Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, που παραδοσιακά “συνοδεύει” τη PHILOXENIA, η οποία από την επόμενη διοργάνωσή της πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της HELEXPO με την Expro & Clean, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον κλάδο σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη.

Όλα αυτά, βεβαίως, σε συνδυασμό πάντοτε με τις καθιερωμένες πλέον απονομές:

  • των βραβείων “Philoxenia Tourism Awards” στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που αναδεικνύονται από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
  • και των βραβείων “Μορφέας” στους “καλύτερους των καλύτερων” του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από τους πιστοποιημένους “μυστικούς επιθεωρητές” της TUV-HELLAS, για λογαριασμό της PHILOXENIA.
  • Η απονομή των “Tourism Awards” θα γίνει στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της 25ης PHILOXENIA και του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού από την υφυπουργό Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα είναι η κα Έμυ Λιβανίου, ενώ η απονομή των βραβείων θα συνοδεύεται και από μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση της κας Νίνας Λοτσάρη.

    Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, με θέμα “Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα – Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη”, που πλαισιώνει τις εργασίες της 25ης PHILOXENIA, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024