Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων

Η αντικατάσταση αυτοκινήτων αφορά και μεταχειρισμένα κατηγορίας Euro 4 ή Euro 5

Τατιάνα Ρόκου - 27 Οκτώβριος 2009, 00:00

Σχετικά με το πολυσυζητημένο μέτρο της απόσυρσης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων<...>

θέλει να επισημάνει ότι αφορά όχι μόνο στην αντικατάσταση των αποσυρόμενων αυτοκινήτων με καινούργια, αλλά και με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 4 ή Euro 5, δηλ. με ημερομηνία ταξινόμησης από 01/01/2005 και μετά. 
“Η αντικατάσταση με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ανοίγει μια πόρτα στο μεγάλο εκείνο ποσοστό καταναλωτών που τα χαμηλά βαλάντια τους δεν τους επιτρέπουν την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Μπορούν όμως αποσύροντας το δικό τους παλιό και ρυπογόνο να συγκεντρώσουν 2-3 χιλιάδες ευρώ, αρκετά για να αποφασίσουν την αγορά ενός μεταχειρισμένου, που αλλιώς δεν μπορούν να κάνουν. Έτσι, εκτός από τα άμεσα οικονομικά οφέλη, μη επιβάρυνση δηλαδή του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών και μικρότερη κατανάλωση βενζίνης υπάρχουν και άλλα θετικά που δεν μπορούμε να  υποτιμούμε: Αυξάνεται ο αριθμός κυκλοφορίας νεότερων αυτοκίνητων με «καθαρή» τεχνολογία που συμβάλλει στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  αλλά, εξίσου σημαντικό, βελτιώνεται η οδική ασφάλεια, αφού τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 4 είναι εξοπλισμένα με ανάλογα συστήματα, ABS, Air Bags κ.λπ. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση σε  θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη...”.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) είναι ο αντιπροσωπευτικός φορέας του Κλάδου σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτόν σαν μέλη διαχειρίζονται 150.000 αυτοκίνητα, που αντιπροσωπεύουν το 75% του συνόλου των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και το 90% των αυτοκινήτων μακροχρόνιας μίσθωσης. Στα μέλη του περιλαμβάνονται όλα τα διεθνή σήματα, όπως ενδεικτικά HERTZ, AVIS, SIXT, EUROPCAR, ALAMO, BUDGET κ.ά. Ο ΣΤΕΕΑ εκπροσωπεί τον Κλάδο στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενοικιάσεως αυτοκινήτων ECATRA/LEASEUROPE.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top