Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Pulkovo της Αγ. Πετρούπολης

Συνεργασία Ομίλου Κοπελούζου στη Ρωσία

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Νοέμβριος 2009, 00:00

Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δ. Κοπελούζος, συνυπέγραψε στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας εκ μέρους της εταιρείας<...>

Northern Capital Gateway τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 30 ετών με την Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Pulkovo της πόλης.

Στη Northern Capital Gateway, η οποία είχε ανακηρυχθεί τον Ιούνιο του 2009 ανάδοχος του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης, συμμετέχει η Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και τη ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Το έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,4 δισ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου τέρμιναλ επιβατών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός “σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου ανάλογου της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγ. Πετρούπολης”, όπως τόνισε ο κ. Κοπελούζος στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της Σύμβασης.

Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων