Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνεργασία Ομίλου Κοπελούζου στη Ρωσία
Ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Pulkovo της Αγ. Πετρούπολης

Συνεργασία Ομίλου Κοπελούζου στη Ρωσία

Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δ. Κοπελούζος, συνυπέγραψε στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας εκ μέρους της εταιρείας Northern Capital Gateway τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 30 […]

Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δ. Κοπελούζος, συνυπέγραψε στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας εκ μέρους της εταιρείας<...> Northern Capital Gateway τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 30 ετών με την Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Pulkovo της πόλης.

Στη Northern Capital Gateway, η οποία είχε ανακηρυχθεί τον Ιούνιο του 2009 ανάδοχος του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης, συμμετέχει η Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και τη ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Το έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,4 δισ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου τέρμιναλ επιβατών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός “σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου ανάλογου της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγ. Πετρούπολης”, όπως τόνισε ο κ. Κοπελούζος στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της Σύμβασης.

Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024