Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Καταστροφή στον τουρισμό της Μ. Βρετανίας από την απειλή του αφθώδη πυρετού

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Απρίλιος 2001, 00:00

Η επιδημία του αφθώδη πυρετού στη Μεγάλη Βρετανία<.> αναμένεται ότι θα αποβεί μοιραία για τον τουρισμό της χώρας<...>

. Το κόστος για την τουριστική βιομηχανία θα φτάσει τουλάχιστον τα 3 δισ. λίρες και πολλές Βρετανικές εταιρίες θα χάσουν το 90% των δραστηριοτήτων και του πελατολογίου τους.

Οι βρετανοί πράκτορες που κάνουν εισερχόμενο τουρισμό τόνισαν ότι έχει πέσει κατά πολύ ο αριθμός των κρατήσεων και οι βρετανικοί προορισμοί φαίνονται να μην έχουν μέλλον ως τουριστικοί προορισμοί. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα TTG, η μείωση των αφίξεων για τη φετινή θα φτάσει το 30%. Ειδικότερα, το Πάσχα για την τουριστική αγορά φέτος θα είναι καταστροφή, ενώ το καλοκαίρι θα υπάρξει άνοδος στις κρατήσεις μόνο εάν ξεπεραστεί η κρίση και γίνει και μια σωστή καμπάνια, που θα μπορέσει να αλλάξει την άσχημη εικόνα που έχει δημιουργηθεί.

Οι βρετανοί πράκτορες εισερχόμενου τουρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες και συζητήσεις για να προβούν σε εκπτώσεις μέχρι και 25%, με στόχο να κερδίσουν και πάλι την χαμένη πελατεία τους. Με μια απότομη πτώση στον εσωτερικό τουρισμό της Βρετανίας, όμως, οι μόνοι που θα μπορούσαν να βοηθηθούν, είναι οι πράκτορες εξερχόμενου τουρισμού, διότι οι πελάτες θα ενδιαφέρονταν για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του Discover Travel and Tours, κ. Andrew Grieve, δήλωσε ότι δεν υπήρξαν ακυρώσεις, όμως δεν έγιναν και καθόλου κρατήσεις. Επίσης, επεσήμανε ότι ακόμα και να λυθεί το πρόβλημα με την επιδημία, και πάλι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, αφού ο κόσμος κάνει αρκετά νωρίς τις κρατήσεις του και θα έχει ήδη κλείσει να πάει για διακοπές σε κάποιο άλλο μέρος εκτός της Αγγλίας.

Ο υπουργός περιβάλλοντος, κ. Michael Meacher, που παρακολούθησε την British Travel Trade Fair στο Birmingham, ανακοίνωσε ότι κάποιες εταιρίες δηλώνουν ότι έχουν χάσει το 90% των συνηθισμένων εσόδων τους, αλλά η κυβέρνηση δεν προβλέπει αποζημίωση για όλα αυτά τα χαμένα κέρδη.

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι φόβοι ότι ίσως η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Αγγλία, θα εξαπλωθεί και στην Ιρλανδία. Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και μετά από αυτούς τους φόβους, η αξία των μετοχών των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ιρλανδία έχουν πέσει κατακόρυφα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top