Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςGEM: Ολοληρώθηκε η 19η Συνέλευση των Tour Operators της Ευρώπης
European Tour Operator Association

GEM: Ολοληρώθηκε η 19η Συνέλευση των Tour Operators της Ευρώπης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ: Με επιτυχία διεξήχθη χθες στο Λονδίνο η 19η Συνέλευση των Tour Operators της Ευρώπης, “Global European Marketplace” (GEM), στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες προκλήσεις και τάσεις στο χώρο του τουρισμού που επηρρεάζουν ήδη τον κλάδο και ειδικότερα…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ: Με επιτυχία διεξήχθη χθες στο Λονδίνο η 19η Συνέλευση των Tour Operators της Ευρώπης, “Global European Marketplace”<...> (GEM), στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες προκλήσεις και τάσεις στο χώρο του τουρισμού που επηρρεάζουν ήδη τον κλάδο και ειδικότερα τα τουριστικά γραφεία.

«Πολλοί παράγοντες έχουν επηρεάσει και αλλάξει τον παγκόσμιο τουρισμό από τότε που πρωτοϊδρύθηκε η ETOA, European Tour Operator Association, το 1989. Το Internet, οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, και οι αλλαγές στις προτιμήσεις των τουριστών είναι μόνο λίγοι από αυτούς τους παράγοντες», τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της ETOA κ. Patrick Richards.

Συνεχίζοντας, ο executive director της ETOA κ. Tom Jekinks τόνισε ότι «παρόλο που η Ευρώπη παραμένει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο η ανταγωνιστικότητα της απειλείται. Η πολυπλοκότητα στην έκδοση βίζας και η υψηλή φορολογία είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που απειλούν τον Ευρωπαϊκό τουρισμό».

Η επόμενη ενότητα αφορούσε την Ευρωπαϊκή Ντιρεκτίβα για τα οργανωμένα ταξίδια, Package Travel Directive, η οποία ισχύει χωρίς αλλαγές από τις αρχές του 1990. Φυσικά, εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ούτε ηλεκτρονικές κρατήσεις, ούτε τα λεγόμενα δυναμικά πακέτα, όπου ο τουρίστας διαμορφώνει μόνος του το πακέτο του. Σαν αποτέλεσμα, δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μοντέρνου πια ταξιδιώτη τουρίστα, ούτε και των τουριστικών γραφείων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί ότι μέσα στο 2010 θα γίνουν προσπάθειες αντικατάσταση της. Πως όμως θα επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των δύο αντιφατικών στόχων της ΕΕ, της απελευθέρωσης της αγοράς και της προστασίας του καταναλωτή;

Στη συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά στις επικείμενες αλλαγές στο τρόπο της φορολογίας που θα γίνουν από τον Ιανουάριο του 2010. Η Ισπανία που αναλαμβάνει την προεδρεία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα δώσει μια ικανοποιητική λύση.

Το πρώτο μέρος της Συνέλευσης έληξε με μια εκτενή αναφορά στην έρευνα της Travel Weekly που αναλύει την επίπτωση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης στον κλάδο του Tour Operating στις ΗΠΑ. Είναι σημαντικό ότι περίπου το ένα τρίτο των τουριστικών πρακτόρων στις ΗΠΑ πλέον εργάζεται από το σπίτι, οι λεγόμενοι home based Travel Agents.

Το απογευματινό μέρος ήταν χωρισμένο σε δύο τομείς, ο πρώτος αφιερωμένος στο ηλεκτρονικό marketing και ο δεύτερος στον ομαδικό τουρισμό, όπου και αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές πόλεις από τα μαζικά ταξίδια.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί workshop μεταξύ των μελών της ETOA που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεπερνούν τα 500 μέλη με διάφορους προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024