Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
8 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Πρωτοβουλία Ρόδης Κράτσα για την καθιέρωση «Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού».

Τατιάνα Ρόκου - 06 Νοέμβριος 2009, 00:00

Ομάδα Ευρωβουλευτών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία της καθιέρωσης «Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού» σε συνεργασία με το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Κρασιού (RECEVIN)...

Ομάδα Ευρωβουλευτών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, ανακοίνωσαν<...>

την πρωτοβουλία της καθιέρωσης «Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού» σε συνεργασία με το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Κρασιού (RECEVIN). Στόχος είναι η ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης στις οινοπαραγωγικές περιοχές βασισμένης στο συγκριτικό πλεονέκτημα του «οίνου».
Είναι γεγονός ότι η έννοια του οινοτουρισμού είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Ιδιαίτερα δε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύει το 70% της παγκόσμιας αγοράς κρασιού, ο οινοτουρισμός λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις, προωθώντας την τοπική ανάπτυξη και συνδέοντας τις οινοπαραγωγικές δραστηριότητες με την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του κάθε τόπου.
Σύμφωνα με την κα. Κράτσα, «η καθιέρωση `Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού` θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των οινοπαραγωγικών περιοχών, αξιοποιώντας το κρασί ως οικονομικό και πολιτισμικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Θα δώσει επίσης ευκαιρίες κινητοποίησης παραγόντων και συνεργασίας μεταξύ των πόλεων, οικονομικών παραγόντων και πολιτιστικών φορέων σε εθνικό επίπεδο αλλά και διακρατικό επίπεδο. Θα αποτελέσει επίσης μία ευκαιρία ανταλλαγής καλών πρακτικών».
Η Ευρωβουλευτής τόνισε επίσης ότι «στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Κρασιού (RECEVIN) μετέχουν μόνο από ελληνικής πλευράς οι Δήμοι Αιδηψού, Νάουσσας, Νεμέας, Ρόδου, Σπάτων, Τυρνάβου και θα πρέπει να προωθηθεί η συμμετοχή και άλλων ελληνικών περιοχών με πλούσια και ποιοτική παραγωγή κρασιού που διαθέτει η χώρα μας».
Οι Ευρωβουλευτές που είχαν την πρωτοβουλία, κατέθεσαν Γραπτή Δήλωση προς συλλογή υπογραφών υποστήριξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ξεκινήσει η διαδικασία θεσμοθέτησης του «Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top